"Predrag Rajković"
"Predrag Rajković"

Srbijo, ne brini, dobila si golmana za budućnost! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.07.13. | 19:07

"Sinoć sam baš rekao da mi je velika želja da se utakmica reši na penale", komentariše za MOZZART Sport otac Predraga Rajkovića

Predrag RajkovićJavno se selektor A reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović požalio na deficit na golmanskoj poziciji pred prijateljski meč sa Kolumbijom, ali sudeći po onome što ovih dana gledamo u Litvaniji, navijači Orlova dugoročno ne treba da brinu za mesto među stativama. Jer Predrag Rajković ima potencijal da, kada kroz koju godinu stasa, bude taj koji će zaključati gol Srbije.

Doduše, mladi Negotinac, koji će tek 31. oktobra proslaviti punoletstvo, nije sasvim nepoznato ime u fudbalskoj srbiji. Upravo ga je Mihajlović učinio poznatim kada ga je na opšte iznenađenje pozvao na pripreme seniorskog nacionalnog tima, iako je ovaj tada bio u senci Igora Bondžulića i odigrao samo dve utakmice za Jagodinu (protiv Partizana i Smedereva).

Izabrane vesti

U Litvaniji je, međutim, demonstirao potencijal, da bi u današnjem polufinalu protiv Portugala zablistao. Pre svega u penal seriji u kojoj je skinuo dva šuta rivalima, a još dva puta je imao loptu na ruci, ali je morao da kapitulira iako je pročitao izvođače.

Mnogi su se iznenadili, ali ne i Rajkovićev otac Saša sa kojim je Predrag i počeo da trenira. Još u Hajduk Veljku iz rodnog Negotina čiju je mrežu Rajković senior sa uspehom čuvao cele 24 godine.
"Sinoć sam baš rekao da mi je velika želja da utakmica ode u penale. I nije to bilo nikakvo izazivanje sudbine. Jednostavno, znam da Predrag u principu dobro brani jedanaesterce. Videlo se to i na poslednjim pripremama Jagodine u Bugarskoj", komentariše za MOZZART Sport ponosni otac Saša, koji je, pošto je okačio kopačke o kiln, nastavio da u Hajduk Veljku radi sa kao trener golmana.

Zato je i idealan sagovornik za razgovor o Rajkovićevim kvalitetima. U oči upada jedan detalj koji nije svojstven srpskoj golmanskoj školi. Barem ne u poslednje vreme. Saša Rajković zna šta želimo da ga pitamo.
"Sviđa mi se što izlazi na centaršut, nema straha sa izlaskom sa gol linije. Ima mirnoću. Ali, naravno, ima tu još dosta sitnica na kojima treba da radi. Bitno je, ipak, da se kreće u dobrom pravcu".

Stariji Rajković je vrlo ozbiljan kada govori o potrebi sina da se usavršava. Čvrsto stoji na zemlji i ne zaleće se kada pomisli na prizor Predraga među stativama A reprezentaciji.
"U nekoj perspektivi da, ali još je mlad, pa verovatno i ne treba da se preteruje. Verujem, međutim, da je njegovo pozivanje u seniorski tim samo pitanje dana pod uslovom da nastavi vredno da trenira".

Prvi cilj je, ipak, uspon na sam vrh Evrope u omladinskoj konkurenciji.
"Uradili su i više od onoga što su očelivali. Ne verujem da su ni oni sami mislili da mogu do finala. Potajno su se možda nadali. Ali i ovo je ogroman uspeh i ne treba ih dodatno opterećivati", spušta loptu Saša Rajković.

Međutim, kada sve stane u poslednjih 90 ili možda 120 minuta… Ništa nije nemoguće. Pa ni da Srbija dočeka da bude najbolja na Starom kontinentu. U fudbalu? Zvuči zaista čudno.

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

Evropsko prvenstvo U19JagodinaPredrag Rajkovićreprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara