"Omladincima sutra igra samo pobeda protiv Francuske"
"Omladincima sutra igra samo pobeda protiv Francuske"

Srbijo, na noge: Omladinci igraju za prolaz, kadeti startuju u Poljskoj, mladi protiv Holandije

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.03.16. | 09:37

Važni dani za naše reprezentativne selekcije

Omladincima sutra igra samo pobeda protiv FrancuskeOd Orlova više ne možemo ništa da očekujemo, ali danas i sutra bismo mogli da dobijemo odgovor na pitanje možemo li i dalje da reprodukujemo šampione nalik onima sa Novog Zelanda? Naše mlađe reprezentativne selekcije imaju pred sobom vrlo važne dane. Da ne kažemo najvažnije u godini.

Ova konstatacija se posebno odnosi na omladinsku selekciju Srbije koju predvodi selektor Branislav Nikolić. Naši omladinci sutra u Kragujevcu igraju protiv Francuske (14.30), a samo pobeda im donosi plasman na Prvenstvo Evrope u Nemačkoj. Gledajući igrački potencijal Luke Jovića i Ivana Šaponjića reklo bi se da omladinci zaslužuju prolaz na smotru najboljih evropskih selekcija... Ipak, remi protiv Danske nije ostavio mnogo prostora Orlićima za kalkulisanje. Rast forme potvrdili su u sudaru sa vršnjacima iz Crne Gore, a sutra„klasa 1997“ treba da dokaže da je dostojna naslednika sa Novog Zelanda.

Izabrane vesti

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA SUTRAŠNJI DUEL SRBIJE I FRANCUSKE

Selektor Branislav Nikolić neće moći da računa na standardnog desnog beka Marka Mijailovića koji se povredio u sudaru sa Crnom Gorom... Ali naše selektor nalazi se i na slatkim mukama. Pre svega zbog kvaliteta u napadu, pošto je Borko Duronjić na sjajan način odmenio odsutnog Ivana Šaponjića i protiv Crne Gore činio strašan tandem sa Lukom Jovićem.
„Sa ovom generacijom Francuza smo se sastali dva puta. Oba puta je bilo nerešeno. Igrao sam na tim mečevima, zaslužili smo da ih pobedimo na turniru Ćele Vilotić. Međutim, na turniru u Nemačkoj su oni bili bolji, imali smo sreće da ne izgubimo. Danci i Crnogorci su promašivali šanse i bili su surovo kažnjeni. Nadam se da će se nama posrećiti“, jasan
je Duronjič koji bi mogao da bude prekomandovan na bočnu poziciju.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL SRBIJE I REPUBLIKE IRSKE

Put ka Evropskom prvenstvu kadeti danas počinju protiv Republike Irske. Kvalifikacioni turnir se igra u Poljskoj i reklo bi se da učenici Ilije Stolice nemaju pravo na grešku u današnjem okršaju.

Kadetska selekcija Srbije Tim pre što ih kasnije očekuju mečevi protiv domaćina i Crne Gore. Ne mogu kadeti Srbije da se pohvale rezultatima u poslednje vreme, ali svi veruju da će biti pravi u najvažnijem momentu.
„Irce smo dobro analizirali još pre dolaska u Poljsku. Rival nam je kvalitetan tim, igra ne samo tradicionalnim ostrvskim stilom, već i na druge načine. Vrlo su opasni“, poručio je selektor kadeta Ilija Stolica.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL SRBIJE I HOLANDIJE

Mlada selekcija Srbije je lišena takmičarskog značaja. Ali današnji test protiv Holandije trebalo bi da posluži Tomislavu Siviću da proširi kadar uoči nastavka kvalifikacija.
„Prvi susret bez takmičarskog značaja iskoristićemo da probamo i igrače koji nisu dobili priliku protiv Andore. Aleksandar Čavrić se oporavio od povrede i sigurno će igrati, kao i Vukašin Jovanović. Na gol se vraća Boris Radunović“, rekao je selektor mlade reprezentacije Tomislav Sivić.

Srbijo, na noge...

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na našem Fejsbuk profilu


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalomladinska reprezentacija SrbijeLuka Jovićkadetska reprezentacija SrbijeIvan ŠaponjićIlija StolicafssEvropabranislav nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara