""
""

Srbiji na raspolaganju samo evroligaši iz Crvene zvezde

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.11.17. | 15:58

Niko drugi nije dobio dozvolu svojih klubova, potvrđeno MOZZART Sportu. O pozivima igrača sa Malog Kalemegdana biće odlučeno posle utakmice sa Austrijom

Obradovala je Aleksandra Đorđevića i njegov stručni štab potvrda Crvene zvezde da će se Branko Lazić, Nemanja Dangubić i Nikola Jovanović staviti na raspolaganje za predstojeće mečeve kvalifikacija za Mundobasket, ali se tu lista "evroligaških pojačanja" za prvi reprezentativni termin završava. 

Izabrane vesti

Kako je potvrđeno MOZZART Sportu, preostali igrači sa spiska od 24 imena za mečeve sa Austrijom u petak i Gruzijom u ponedeljak neće biti u mogućnosti da se odazovu reprezentativnim obavezama. 

Mada je prvobitno postojala mogućnost da se ekipi za drugi meč pridruže Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević i Dejan Musli, odluka španskih klubova da stave veto na odlazak svih reprezentativaca onemogućila je Srbiju da dobije ozbiljna pojačanja. Unikaha je prethodno imala stav da neće braniti, ali ni forsirati svoje igrače da igraju za nacionalne timove, ali se u međuvremenu to očigledno promenilo. Fenerbahče je odmah obelodanio da reprezentativci neće moći da idu, pa je tako otpala mogućnost dolaska Marka Gudurića, iako je aktuelni šampion Evrope na kraju pustio trojicu turskih igrača da obuku dres svoje zemlje. Nikola Milutinov je bio jedan od potpisnik pisma iz Olimpijakosa kojim je potvrdio da neće biti u mogućnosti da zaigra za Srbiju. Dozvolu nije dobio ni Vasilije Micić

To znači da bi Aleksandar Đorđević za utakmicu sa Gruzijom na raspolaganju mogao da ima 17 igrača. Ali, o pozivima igrača sa Malog Kalemegdana biće odlučeno posle utakmice sa Austrijom. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Branko LazićFK Crvena zvezdaEvroligakošarkaška reprezentacija SrbijeNemanja DangubićNikola Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara