""
""

Srbija i Arena čekaju još tri pobede! Slovaci se držali četvrtinu, ali petorica strelaca su bili dovoljni...

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.01.16. | 19:53

Delfini u četvrtfinalu!

lako i rutinski kao što se očekivalo, Srbija je obezbedila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Beogradu. Srpski vaterpolisti su u u odličnom ambijentu Beogradske Arene pred 11.000 gledalaca savladali Slovačku u osmini finala 10:5 i čekaju pobednika meča Rusija - Nemačka za plasman u polufinale EP.

Izabrane vesti

Slovaci su bili dostojan rival u prvoj četvrtini, ali na kraju je isplivao sav kvalitet kojim svetski i evropski prvaci raspolažu. Filipović je bio raspoložen i dizao Arenu na noge na početku meča, ali su Slovaci uz dva gola Hrošika odolevali u prvoj četvrtini i izborili 3:3.

Međutim, Aleksić je u drugoj četvrtini naštelovao nišanske sprave i sa dva vezana gola doneo Srbiji prvi put dva razlike, a potom je Pijetlović pogodio za 6:3 i pitanje pobednika je već tada bilo rešeno. Razbranio se Bane Mitrovoić na golu, pa Slovaci više nisu imali nikakve šanse.

U drugom poluvremenu, Delfini su počeli da tuku sa svih pozicija, a Slovaci su samo gledali kako da izbegnu težak poraz. Stefan Mitrović, pa Pijetlović su Srbiji doneli četiri razlike (8:4), da bi Prlainović sa dva uzastopna gola razgalio pune tribine Arene i overio plasman Srbije u četvrtfinale.

Na kraju su naši majstori raspodelili golove na ravne časti. Pijetlović, Aleksić, Mitrović, Prlainović i Filipović su postigli po dva gola.

U četvrtfinalu nas čeka bolji iz duela Rusija - Nemačka koji je sutra na programu. Ko god da prođe, male su mu šanse protiv svetskih i evropskih prvaka. A onda sledi polufinale i ono pravo protiv ozbiljnijih rivala. Jopš tri pobede dele Srbiju od odbrane titule šampiona Evrope. Kako igraju, niko ne sumnja da će naši Delfini uspeti da to i učine. 

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Vaterpolo EP 2016vaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara