"Marković"
"Marković"

Srbija - Hrvatska (KRAJ): Mitrović poništio Mandžukića, Matić i Šimunić pocrveneli (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 06.09.13. | 22:22

Orlovi imaju priliku da se revanširaju Vatrenima za poraz na Maksimiru

Marković90+4. minut - Kraj. Srbija - Hrvatska 1:1. Orlovi su odigrali najbolj partiju, ali opet je izostala sreća u završnici. Sada smo i definitivno, ako je uopšte i postojala minimalna matematička šansa, ispali iz igre za plasman na SP u Brazil.  

90. minut - Još četiri minuta sudijske nadoknade. U međuvremenu neko je zapalio stolice u donjem delu južne tribine...  

85. minut - Sada je egan na terenu, deset na deset! Sulejmani je centrirao, Mitrović glavom, ali pravo u Pletikosu. Malo je nedostajalo da dođemo do preokreta... Srbija opet napada, opet se igra na polovini protivnika...

81. minut - Kakav start Šimunića nad Sulejmanijem. Za zatvor! Krilni napadač Srbije mogao je da izađe jedan na jedan sa Pletikosom, ali je štoper Hrvatske žestoko nasrnuo i to na polovini terena. Crveni karton za Šimunića!  

79. minut - Čudna ili prinuda odluka Mihajlovića. Izveo je Markovića, a na teren poslao Radosava Petrovića

75. minut - Neverovatno. Ne možemo bez crvenog kartona. Matić, jedan od najboljih igrača na terenu, dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton posle starta nad Vukojevićem. Navijači skandiraju njegovo ime. Zaista veliki hendikep za Orlove. 

68. minut - Matić
dobija žuti karton uz oštar protest kapitena Ivanovića.

67. minut - GOOOOOL! Mitrović uspeva da izjednači na 1:1! Skraćeni korner izveo je Sulejmani, a nova akvizicija Anderlehta bio je najviši u skoku i pogodao desni rogalj golmana Pletikose. Prvenac Mitrovića u dresu A selekcije Srbije u trećem meču. 

63. minut - I Hrvati su napravili dve izmene. Perišić je ušao umesto Olića, a Kovačić umesto Eduarda.

60. minut - Iako Srbija gubi, na "Marakani" nema zvižduka, već se čuje podrška i skandiranje "Srbija, Srbija...". 

56. minut
- Dvostruka izmena kod Orlova. Đuričić i Tošić izlaze, a umesto njih na terenu ulaze Tadić i Sulejmani

54. minut - Prva šansa za Hrvate i odmah gol. Pogrešio je Đuričić, najslabija karika Srbije, Srna je jednim potezom izbacio Nastasića i dodao Mandžukiću, koji je rutinski savladao Stojkovića - 0:1. Isto kao i protiv Belgije. Odličnih prvih 45 minuta i prilika na pretek, a onda prva greška i gol. 

46.  minut - Počelo je drugo poluvreme...

POLUVREME: Jedan navijač sa južne tribine je sišao na teren i odmah je uhapšen. Navijači su Žandarmeriju gađali sa nekoliko stolica...

45+1. minut - Kraj prvog dela igre. Srbija je odigrala najbolje prvo poluvreme u dosadašnjim kvalifikacijama, ali opet nedostaje gol kao kruna svih odličnih akcija. Hrvati gotovo da nisu ni zapretili Stojkoviću. Nadamo se da će izabranici Siniše Mihajlovića nastaviti u istom ritmu, s jednom razlikom, da će se zatresti mreža Pletikose. Pritom moraju da se čuvaju bespotrebnih startova, pošto je nemački sudija Brih lak na kartonima. Mitrović, Tošić i Fejsa moraju da ohlade glavu u svlačionici... 

43. minut - I Fejsa dobija žuti karton... U hrvatskom timu Eduardo i Rakitić su opomenuti.

41. minut - Neverovatno, ali još jedna prokockana šansa. Đuričić kao da je potpao pod atmosferu, ne snalazi se baš najbolje, pa je čak skinuo Mitrovuću zicer u trenutku kada bi bilo najbolje postići gol.  

38. minut - Još jedan žuti karton za Srbiju. Ovoga puta Tošić, mada nije bio start tako oštar. 

35. minut - Golman Stojković dobija zvižduke pri svakom kontaktu sa loptom. Navijači su mogli barem u ovom meču da ga poštede toga... 

32. minut - Mitrović
dobija žuti karton. Posle trećeg prekršaja srpskog napadača u veoma kratkom vremenskom intervalu sudija Brih se mašio za džep.

27. minut - Drugi korner i nova šansa za Orlove. U skoku je bio najviši Nastasić, ali je tukao glavom daleko od leve stative golmana Pletikose
Nastasić17. minut - Fejsa je dodao Tošiću, usledio je šut desnom nogom, Pletikosić se ispružio koliko je dugačak i skrenuo loptu u korner, a sudija je na iznenađenje svih pokazao gol-aut.

14. minut - Početna ofanziva na krilima navijača sada je malo utihnula, pa su se Vatreni konsolidovali. Na severnoj tribini zapaljena je jedna hrvatska zastava.   

7. minut -
Kakva druga šansa za Orlove posle sjajne akcije. Tošić je izveo korner sa leve strane, Đuričić preskočio loptu, a Mitrović pogodio stativu...  

3. minut - Prva šansa za Srbiju. Marković se kao šilo stuštio u šesnaesterac, sapleten je od jednog defanzivca, ali iako je bio očigledan faul, nemački sudija Feliks Brih nije pokazao na belu tačku.    

1. minut - Utakmica je počela...

Reprezentacija Srbije trenutno na stadionu Crvene zvezde igra kvalifikacioni meč protiv Hrvatske za plasman na SP u Brazilu. Prethodni duel ovih reprezentacija na Maksimiru je završen pobedom Vatrenih od 2:0, tako da je ovo prilika Orlova za revanš.

Na "Marakani" se nalazi skoro 35.000 navijača, koji su rivale dočekali zvižducima, tako da se poruka fer-pleja kapitena Darija Srne nije ni čula, a pogotovo himna Hrvatske.  


SRBIJA: Stojković – Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov – Fejsa, Matić – Tošić, Đuričić, Marković – Mitrović.

HRVATSKA: Pletikosa – Srna, Šimunić, Ćorluka, Lovren – Vukojević, Modrić, Rakitić – Eduardo, Olić, Mandžukić.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

EvropaKvalifikacije za SP 2014marakana 2013reprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara