"Ivanović i Matić slave drugi gol Čelsija"
"Ivanović i Matić slave drugi gol Čelsija"

Srbi glavni akteri u premijerligaškom klasiku: Ivanović i Matić strelci u pobedi Čelsija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.08.14. | 20:25

Plavci pobedili Everton sa 6:3 u meču koji bi mogao da bude i najbolji u sezoni

Ivanović i Matić slave drugi gol ČelsijaLjubitelji Premijer lige imaju novi argument za rasprave o tome koja liga je najbolja na svetu. Everton i Čelsi su odigrali meč koji je otelotvorenje engleskog prvenstva, akcija od samog starta, konstantno visok tempo, devet golova, i fudbal u kojem nema predaje – 3:6 (1:2).

Gosti su poveli na Gudisonu već u prvom minutu, a akciju su skrojila pojačanja Čelsija iz Španije – Fabregas je poslao pas u prostor, a Dijego Kosta je odlično ispratio akciju i poslao loptu kroz noge Timu Hauardu, i to na 300. premijerligaškoj utakmici američkog golmana.

Izabrane vesti

Samo dva minuta kasnije Bane Ivanović postiže drugi gol u sezoni, doduše iz ofsajda, ali je desni bek opet pokazao kako se odlično snalazi u protivničkom kaznenom.

Ipak, igrači Evertona se nisu predali i čak su došli i do gola, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda Silvana Distana. Gol nade je postignut u pravom trenutku – Simus Kolman je prošao po desnoj strani, uputio odličan centaršut, a Kevin Miraljas je odlično regovao i glavom savladao Tiba Kurtou. To je bio treći gol Evertona u 45. minutu u isto toliko utakmica u ovoj sezoni.

Drugo poluvreme je krenulo u sličnom ritmu, a Plavci su uvećali prednost u 67. minutu kada je Eden Azar previše lako prošao pored Mekgidija i uputio loptu ka petercu, ali ju je nesrećni Kolman sproveo u svoju mrežu. To je bio 44. autogol Evertona u Premijer ligi i Karamele su rekorderi u ovoj neslavnoj disciplini. Dijego Kosta se uneo u lice desnom beku i likovao zbog greške, te je Haurd krenuo da se razračuna sa napadačem, a Aspilikueta je uspeo da razdvoji Amerikanca i Brazilca.  

Ali igrači Roberta Martineza se ni tada nisu predali, pa je Stiven Nejsmit samo dva minuta kasnije smanjio prednost gostiju pošto se odbrana Čelsija uspavala. Plavci su i dalje jurili sigurniju prednost, a Nemanja Matić je postigao svoj prvi gol u plavom dresu u 74. minutu snažnim udarcem sa ivice kaznenog koji je udario u stativu, pa onda zatresao mrežu.

Ponovo se nije dugo čekalo na gol i Semjuel Eto je smanjio na 3:4 posle dva minuta i na neki način se osvetio Žozeu Murinju na negativnim komentarima početkom leta. Ramires je samo minut kasnije kombinovao sa Matićem i spoljnim delom stopala savladao Hauarda.

Najbolji gol na utakmici je došao u 90. minutu, kada je Didije Drogba oduzeo loptu debitantu Muameru Bešiću na sredini terena, petom proigrao Dijega Kostu, a reprezentativac Španije je onda elegentno izbacio čuvara iz igre i drugi put matirao Haurda za svoj četvrti gol u Premijer ligi. Poređenja radi Fernandu Toresu je trebalo 39 utakmica da postigne isti broj golova.

Nema sumnje da će ovaj meč ući u najuži izbor za najbolju utakmicu sezone.

PREMIJER LIGA, 3. kolo:

Subota:

Mančester junajted – Barnli 0:0

Mančester Siti – Stouk 0:1 (0:0)
/Diuf 58/

Njukasl – Kristal Palas 3:3 (1:1)
/Janmat 37, Arons 73, Vilijamson – Gejl 1, Pančeon 48, Zaha 90+5/

Kvins Park Rendžers – Sanderlend 1:0 (1:0)
/Ostin 45+2/

Svonsi – Vest Bromvič Albion 3:0 (2:0)
/Dajer 2, 71, Rautlidž 24/

Vest Hem – Sautempton 1:3 (1:1)
/Nobl 27 – Šnajderlin 45, 68, Pele 83/

Everton – Čelsi 3:6 (1:2)
/Miraljas 45, Nejsmit 69, Eto 76 - Kosta 1, 90, Ivanović 3, Kolman autogol 67, Matić 74, Ramires 77/

Nedelja:

14.30: Aston Vila – Hal Siti
14.30: Totenhem – Liverpul
18.30: Lester - Arsenal

(FOTO: Action images)


tagovi

Branislav IvanovićČelsiDijego KostaEngleskaEvertonEvropaKevin MiraljasNemanja MatićPremijer ligaSimus Kolman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara