"Džo Šimunić"
"Džo Šimunić"

SRAMOTA: Džo Šimunić slavio plasman u Brazil ustaškim pokličom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.11.13. | 10:10

Iskusni defanzivac Kockastih zaprepastio hrvatsku javnost posle meča sa Islandom

Džo Šimunić

Retko koje slavlje u Hrvatskoj može da prođe bez ustaških parola, a to se pokazalo i posle pobede Kockastih nad Islandom (2:0) u revanš meču baraža za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Izabrane vesti

Naime, posle meča iskusni defanzivac Džo Šimunić uzeo je mikrofon u ruke i u nacionalnom zanosu vikao "Za dom!", na šta mu je s tribina odgovarano sa: "Spremni!". I sve bi to bilo u redu da se ne radi o pokliču koji je ustaški režim koristio za vreme Drugog svetskog rata, i koji se prepoznaje kao jedan od glavnih simbola zločinačke NDH...

Javnost u Hrvatskoj zgrožena je ovakvim postupkom prvotimca zagrebačkog Dinama, i špekuliše da bi Džo, ili Josip, kako vam draže, mogao čak da "popije" kaznu od FIFA, što bi svakako bio veliki hendikep za tim Nike Kovača, s obzirom na to da na početku Svetskog prvenstva (ne zna se na koliko utakmica) neće moći da računa na Marija Mandžukića, koji je dobio crveni karton protiv Islanda.

Iako su svi saglasni da veličanju zločinačkog režima nema mesta u Zagrebu u 2013. godini, Šimunić ima drugačije mišljenje:
"Ovo sam dugo želeo da uradim. Ne bojim se kazne, a oni koji misle da je zaslužujem neka malo bolje prouče istoriju. Nisam ništa loše uradio, volim svoju Hrvatsku, svoj dom, i ako to nekome smeta, to nije moj problem. Drago mi je da su mi navijači otpozdravili", rekao je Šimunić, poznat po velikoj ljubavi prema Tompsonovoj muzici.

Očigledno vrlo pametan momak...

(Foto: Action Images)


tagovi

Dinamo ZagrebDžo ŠimunićEvropaHrvatiHrvatskareprezentativni fudbalSvetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara