"Nojrurer"
"Nojrurer"

Spremite se za zabavu u završnici sezone: Čuveni brka se vraća u Bundesligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.04.15. | 11:04

Piter Nojrurer prvi kandidat da na klupi Hanovera zameni Tojfana Korkuta

NojrurerDežurni vatrogasac se sprema za novi posao. Piter Nojrurer (60) je glavni kandidat da postane šef stručnog štaba Hanovera, koji je u ponedeljak jutro objavio da je posle godinu i po dana saradnje sporazumno raskinuo ugovrom sa turskim stručnjakom Tajfunom Korkutom. Do razlaza je došlo posle katastrofalnih rezultata tokom 2015, jer je klub sa HDI arene jedini bez pobede od svh bundesligaša i od bezbedne pozicije u sredini tabele pao je na 15. mesto, samo dva boda iznad opasne zone, pa ga po svemu sudeći čeka ga bitka za opstanak.

A u Nemačkoj nema čoveka koji više voli takve izazove od Pitera Nojrurera. Gde god je radio uspevao je da „ugasi požar“, zbog čega ga po dobrom pamte u Šalkeu, Kelnu, Duizburgu, naposletku i u Bohumu, koji je preuzeo skoro u beznadežnoj situaciji, a onda ga u finišu prvenstva 2012/2013, za samo šest kola, spasao selidbe u Treću ligu.

Izabrane vesti

Taj boravak u i dalje aktuelnom članu Cvajte obeležio je na komičan način, obećavši da će - ukoliko spasi klub ispadanja - ofarbati brkove i kosu u klupske boje, a kad je u toj misiji uspeo pojavio se u jednoj TV emisiji upravo kako je u obećao, čak je nacrtao grb Boguma na čelu...

Piter Nojrurer nikad nije bio trener za veliku scenu, najzvučniji tim do kojeg je dobacio je Šalke, koga je trenirao od aprila 1989. do novembra 1990. i sa klubom iz Gelzenkirhena imao 50 odsto uspešnosti kad su rezultati u pitanju. Od poznatih klubova trenirao je Hertu (dobio otkaz posle dva i po meseca), Keln i Duizburg, a ovo će mu po svoj prilici bio treći angažman u Hanoveru, na čijoj je klupi sedeo  u sezonama 1994/95 i 2005/06.

Zanimljivo, bez obzira što je Bohum u pomenutoj sezoni spasao ispadanja, Nojrurer je smenjen, ali je slovom ugovora i dalje vezan za taj klub i tu u formi sledeće klauzule: posle svake pobede koju ostvari klub iz Sverne Vestfalije na njegov bankovni račun slije se 10.000 evra.

Kao drugi kandidat za posao u Hanoveru, doduše sa manjim šansama od Nojrurera, pominje se Volker Finke.

Garantujemo da nije zabavan kao Nojrurer. Evo i zašto...

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Tajfun KorkutPiter NojrurerNemackaHanoverEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara