""
""

Spremite se za najtmurniji rimski derbi u istoriji

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.03.16. | 16:53

Za okršaj Rome i Lacija prodato tek 6.000 ulaznica

Rimski derbi je po svojoj tradiciji, veličini klubova, ali pre svega navijačima, uvek mogao da stane uz rame najvećim fudbalskim praznicima na svetu, međutim, ovaj predstojeći bi mogao da doživi potpui krah. Nepuna tri dana od 146. okršaja dva rimska velikana u Seriji A (nedelja, 15.00) prodato je tek 6.000 ulaznica, pa ako se prodaja nastavi u istom ritmu ovo bi mogao da bude jedan od najmanje posećenih rimskih derbija u njegovoj istoriji.

Izabrane vesti

Na razočaravajuću posetu uticao je bojkot dve grupe najvatrenijih pristalica. Romini tifozi od početka sezone ne idu na svoj "jug" zbog postavljanja ograda unutar navijačke tribine, dok su lacijali sličnu odluku pred derbi doneli iz dva razloga. Jedan jeste zbog bezbednosnih mera policije sa kojima se ne slažu, a drug su optužbi predsednika Klaudija Lotita da su dileri droge i makroi, posle čega su odlučili da ne podrže klub u finišu sezone.

Roma je prvi deo ove sezone rešila u korist rezultatom 2:0, a i sada će biti blagi favorit s obzirom da je u boljoj formi od velikog rivala. Vučica je i generalno uspešnija u međusobnim okršajima, na dosadašnjih 145 prvenstvenih mečeva Roma je 51 rešila u svoju korist, a Lacio 37, dok je 57 okončano nerešenim rezultatom.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARomarimski derbiLacioItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara