""
""

Spisak reprezentacije Brazila za početak kvalifikacija: Dunga precrtao Tijaga Silvu i prekršio dogovor Saveza i klubova

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.09.15. | 16:49

Novo ime u stručnom štabu je Kafu...

Još jednom je Karlos Dunga iznenadio brazilsku i svetsku fudbalsku javnosti. Selektor Selekaa opet je izostavio Tijaga Silvu iz državnog tima, pa će petostruki prvak sveta kvalifikacioni put za Mundijal u Francuskoj 2018. godine početi bez doskorašnjeg kapitena, koji je misteriozno nestao iz planova stručnog štaba posle Kopa Amerika ovog leta u Čileu.

Dunga je za mečeve protiv Čilea i Venecuele pozvao 23 igrača, a među njima nema kapitena Nejmara (još izdržava kaznu zbog udaranja Karlosa Bake na meču sa Kolumbijom), povređenih bekova Danila (Real) i Danija Alvesa (Barselona), veziste Kake (neizvesno je da li bi bio na spisku i da je zdrav), ali ni Alešandra Pata (Sao Paolo) koji je pre nekoliko dana tvrdio da je najbolji napadač u Brazilu.

Izabrane vesti

Kad smo već kod fudbalera iz Serije A, Dunga je pozvao trojicu iz Korintijansa (Žila, Elijasa i Renata Augusta) i na taj način prekršio sporazum između Fudbalskog saveza Brazila i klubova, na osnovu kojeg je mogao da pozove samo dvojicu igrača iz svakog kluba Serije A dok traje prvenstvo.

Inače, Karlos Dunga je u stručni štab reprezentacije Brazila uvrstio nekadašnjeg saigrača iz državnog tima Kafua, a za start kvalifikacija pozvao je sledeće fudbalere:

Dunga je pozvao sledeće igrače:
Golmani: Džeferson (Botafogo), Marselo (Gremio), Alison (Internasional);
Defanzivci: David Luiz, Markinjos (PSŽ), Miranda (Inter), Žil (Korintijans), Fabinjo (Monako), Rafinja (Bajern), Filipe Luis (Atletiko Madrid), Marselo (Real Madrid);
Vezisti: Luiz Gustavo (Volfzburg), Fernandinjo (Mančester Siti), Elijas, Renato Augusto (Korintijans), Daglas Kosta (Bajern), Lukas Lima (Santos), Lukas Moura (PSŽ), Vilijan (Čelsi), Filipe Kutinjo (Liverpul), Oskar (Čelsi);
Napadači: Firmino (Liverpul), Hulk (Zenit).

Kvalifikacije za Mundijal u Rusiji reprezentacija Brazila počinje 9. oktobra gostovanjem u Čileu, dok tri dana kasnije u Fortalezi dočekuje Venecuelu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Tijago Silvareprezentativni fudbalReprezentacija Brazilameđunarodni fudbalkvalifikacije za Mundijal 2018Karlos DungaKafuJužna AmerikaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara