"Selektor Vilmots i puleni"
"Selektor Vilmots i puleni"

Spisak Crvenih đavola: Bez Kurtoe, Bentekea, Januzaja... A opet su jaki!

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.10.15. | 17:41

Debituju Kavanda (Trabzon), Džordan Lukaku (Ostende) i uzdanice šampiona Genta - Depotr, Sels i Kums

Selektor Vilmots i puleni

Đavoli su spremili kotao za finiš kvalifikacija. Selektor Belgije Mark Vilmots objavio je spisak fudbalera za predstojeća dva meča sa Andorom (10. oktobar) i Izreaelom (13. oktobar) u kojima će jedna od najboljih evropskih selekcija probati da ozvaniči plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Izabrane vesti

Selektor Belgije oslonio se uglavnom na standardne snage, pozvao čak šestoricu igrača iz domaćeg prvenstva, kojima je pridodao petoricu debitanata. Najzastupljeniji su fudbaleri aktuelnog šampiona Genta, pa će priliku za debi u crvenom dresu dobiti Loran Depotr, Mats Sels i Sven Kums. Preostala dvojica koji će prvi put zadužiti opremu nacionalnog tima su Luis Pedro Kavanda (Trabzon) i Džordan Lukaku (Ostende).

Vilmots zbog povreda nije mogao da računa na Tiboa Kurtou, Tomasa Vermalena, Kristijana Bentekea, ali su zato u timu Kompani i Lombarts iako su ozleđeni.

U odnosu na prethodno okupljanje u sastavu Belgije nema ni Lorana Simana, Muse Dembelea, Stivena Defura, Adnana Januzaja, Mičija Bašauija, ali i bez njih ova selekcija ima sigurno dovoljno kvaliteta da dobije naredne dve utakmice i plasira se u Francusku.

Spisak Belgije

Na spisku Marka Vilmotsa za mečeve sa Andorom i Izraelom su:

Golmani: Žan Fransoa Žile (Mehelen), Simon Minjole (Liverpul), Mats Sels (Gent).
Defanzivci: Tobi Aldervireld (Tetenhem), Dedrdik Bojata (Seltik), Luis Pedro Kavanda (Trabzon), Džejson Denajer (Mančester Siti), Nikolas Lombarts (Zenit), Džordan Lukaku (Ostende), Tomas Munie (Briž), Vinsent Kompani (Mančester Siti), Jan Vertongen (Totenhem).
Vezisti: Zakarija Bakali (Valensija), Naser Čadli (Totenhem), Kevin De Brujne (Mančester Siti), Maruan Felaini (Mančester Junajted), Eden Azar (Čelsi), Sven Kums (Gent), Dris Mertens (Napoli), Rađa Naingolan (Roma), Aksel Vicel (Zenit).
Napadači: Loran Depotr (Gent), Romelu Lukaku (Everton), Divok Oriđi (Liverpul).

FOTO: Action Images


tagovi

spisak igračaFudbalska reprezentacija Belgijemeđunarodni fudbalMark VilmotsKvalifikacije za EURO 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara