""
""

Spisak Brazila: Nema Tijaga Silve, Žonasa i Firmina, Dunga zvao dvojicu „Kineza“, tu je Kaka

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.16. | 17:29

Odluka selektora Selesaa opet je uzburkala duhove

Ako postoji selektor čiji potezi najviše zbunjuju javnost širom sveta onda je to Karlos Dunga. Strateg Brazila ponovo je uzburkao strati odlukom da u državni tim ne pozove igrače kao što su Tijago Silva (Pari Sen Žermen) ili Roberto Firmino (Liveprul), a da prednost na njihovim pozicijama dobiju fudbaleri koji su se ove zime preselili u - Kinu.

Dunga je za kvalifikacione mečeve za Prvenstvo sveta u Rusiji 2018. protiv Urugvaja u Resifeu (26. marta) i Paragvaja u Asunsionu (30. marta) pozvao 22 igrača, među kojima nema ni levog beka madridskog Reala, Marsela.
Marsela nismo zvali jer je povređen. Kontaktirali smo Real i čelnici španskog kluba rekli su nam da nije spreman“, rekao je Dunga.

Izabrane vesti

Daleko više polemika u brazilskoj javnosti izazvala je odluka da pozive uputi na adresu štopera kineskog Šangdonga Žila, zatim Renata Augusta iz Peking Guana (za koga se govorilo da po odlasku u Aziju neće biti deo reprezentacije), kao i Rikarda Oliveire iz Santosa (nije impresionirao u dosadašnjem toku sezone), a osim Tijaga Silve izostavi i Firmina, koji je samo u 2016. za Liverpul dao šest golova i zabeležio četiri asistencije.
Što se tiče Žila i Renata, reč je o dvojicu najboljih fudbalera u prethodnom šampionatu Brazila. Igrali su dobro i za reprezentaciju, ne bi bilo pošteno da ih sad izbacim. Ukoliko ne odigraju kvalitetno svi će reći da je to zbog toga što su sad u Kini. Moraju da budu spremni da prihvate kritike“, dopunio je Dunga.

Inače, selektor Brazila je ostao dosledan stavu da mesta u reprezentaciji ima za 34-godišnjeg vezistu Orlanda Kaku, ali ne i prvu pušku lisabonske Benfike, Žonasa, iako je sjajni napadač ove sezone postgao 28 golova na 34 utakmice.

Na spisku Brazila, koji se posle četiri kola južnoameričkih kvalifikacija nalazi na deobi trećeg mesta sa sedam bodova, nalaze se:
Golmani: Alison (Internasional), Marselo Grohe (Gremio), Dijego Alves (Valensia);
Defanzivci: David Luiz, Markinjos (PSŽ), Miranda (Inter), Žil (Šandong), Danilo (Real Madrid), Dani Alves (Barselona), Filipe Luis (Atletiko Madrid), Aleks Sandro (Juventus);
Vezisti: Fernandinjo (Mančester Siti), Renato Augusto (Peking Guan), Filipe Kutinjo (Liverpul), Oskar, Vilijan (Čelsi), Lukas Lima (Santos), Kaka (Orlando), Daglas Kosta (Bajern);
Napadači: Nejmar (Barselona), Hulk (Zenit), Rikardo Oliveira (Santos).

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejskbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

ŽonasTijago SilvaRoberto Firminoreprezentativni fudbalReprezentacija BrazilaMundijal 2018međunarodni fudbalMarselokvalifikacije za Mundijal 2018Karlos DungaJužna AmerikaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara