""
""

Spartak se sapleo u Moskvi, Mordovija se drži za slamku spasa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.16. | 18:13

Tim iz Saranska iščupao favorizovanom timu dva boda - 2:2

Spartakova kriza ozbiljno uzima maha! Posle dva poraza i remija u prethodna tri kola moskovski klub susret sa pretposlednjom Mordovijom završio je sa novim nerešenim ishodom - 2:2! Mada su crveno-beli uspeli da stignu vođstvo gostiju i preokrenu rezultat Evgeni Lucenko šokirao je Spartak i uzeo mu dva boda. Bolje rečeno doneo svom klubu izuzetno važan bod u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Već od starta utakmice moglo se osetiti da Spartakovim fudbalerima nije bio dan za igru. Sergej Samodin je tri minuta pre kraja prvog poluvremena zajedno sa Lucenkom odigrao jednu školsku akciju posle kontre i nesmetano zatresao mrežu sa tri metra ispred gola.

Salvatore Broketi i Kvinsi Proms su u samo deset minuta napravili potpuni preokret rezultata, u periodu između 48. i 58. minuta. Ali, dok su se navijači radovali, Lucenko se još jednom našao da upropasti dan rivalu. To je i učinio tako što je zakucao loptu u gol, a iako je ispred domaćina bilo skoro pola sata igre da dođe do pobede, rezultat se više nije menjao.

Spartak sada ima 38 bodova i nalazi se na šestoj poziciji, sa pet manje od Lokomotive i Krasnodara i utakmicom više. Mordovija je stigla do 18. boda i Kubanj, koji drži mesto za plej-aut, sada beži samo dva boda. Ali, ima i meč manje.

PREMIJER LIGA – 25. KOLO

Subota:

Krila Sovjetov – Ural 1:1 (0:1)
/Rodić 78 – Sapeta 12/

Spartak Moskva – Mordovija 2:2 (0:1)
/Broketi 48, Proms 58 – Samodin 42, Lucenko 62/

18.30 Rubin – Terek

Nedelja:

11.00 Amkar – Lokomotiva
13.30 Krasnodar – Ufa
16.00 CSKA – Dinamo Moskva
18.30 Anži – Kubanj
18.30 Rostov - Zenit

(FOTO: Action Images)


tagovi

Spartak MoskvaSergej SamodinSalvatore BroketiRusijaPremijer ligamordovijaKvinsi PromsEvropaEvgeni Lucenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara