"Luan"
"Luan"

Spartak obara rekord za brazilsku gol mašinu - 23.000.000! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.08.17. | 20:03

Luan stiže iz Gremija

LuanSampdorija ga je prva snimila, ali izgleda da nije mogla da isprati finansijske zahteve Gremija, onda se uključio Zenit, ali je izgleda pobedio drugi ruski velikan - Spartak. Prema navodima medija, aktuelni šampion je dogovorio dolazak 24-godišnje brazilske gol mašine Luana.

Luan Giljerme de Žezus Vijeira, kako mu je puno ime, igra na mestu ofanzivnog veznog ili napadača, a poznat je po tome što mu je realizacija jača strana. Otud i jača cena - 23.000.000 evra koliko će Narodni klub morati da izdvoji na ime obeštećenja.

Izabrane vesti

Agent Rolim Karmo tvrdi da je sve dogovoreno mada detalje posla ne iznosi u javnost. Mediji su ranije pisali da će Luan potpisati ugovor na četiri godine.

Luan je u 2017. godini odigrao 36 utakmica za Gremio i postigao 14 golova. Ugovor mu ističe 17. septembra sledećeg leta, pa su Brazilci pod pritiskom da ga prodaju kako mu se ne bi desilo da ostane bez obeštećenja.

Bude li transfer i ozvaničen, Luan će postati ubedljivo najskuplji igrač u istoriji Spartaka, pošto je to ulogu do sada imao njegov zemljak Fernando, koji je prošlog leta stigao za 12.500.000 evra. Zanimljivo, iz Sampdorije. Zanimljivo, i Fernando je u Evropu stigao iz Gremija. Izgleda da tu postoji neka tajna veza.

Spartak je, podsetimo, ovog leta kupio Marka Petkovića i Georgija Tigijeva, dok je na pozajmicu iz Čelsija stigao Mario Pašalić, koji će u Moskvi zarađivati 2.500.000 evra po sezoni.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaGremioLuanPremijer ligaRusijaSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara