""
""

Šou Ajua na Vembliju, Ogbona čekićem dokusurio usnule Pevce (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.17. | 23:00

Totenhem ispustio ogromnih 2:0 sa poluvremena i ispao iz Liga kupa

Kakav triler na Vembliju! Počelo je kao katastrofa za Vest Hem, delovalo je da će to biti bajka Totenhema, a završilo se kao horor za navijače Pevaca koji nisu znali šta ih je snašlo. Na kraju, Totenhem - Vest Hem 2:3, a Čekićari su se plasirali u četvrtfinale engleskog Liga kupa.

Izabrane vesti

Možda bi ovaj veliki preokret i trijumf mogao da sačuva Slavena Bilića na klupi Vest Hema, a možda mu to bude i oproštaj. U timu Totenhema nije bilo najboljeg strelca Harija Kejna i možda bi se meč drugačije završio.

Verovatno ni sam posle prvog poluvremena nije mogao da zamisli lepši povratak u život od ovog koji se večeras desio. A glavni arhitekta bio je Andre Aju i to za samo pet minuta.

On je najpre u 55. minutu iskoristio jedan odbitak i sa par metara zakucao loptu u mrežu smanjivši na 2:1. Malo ko je mogao da veruje da je to početak preokrata. A već u 60. minutu bilo je 2:2. I opet je Aju sjajno reagovao, ovaj put iz drugog plana.

Logično, Vest Hem je posle tog gola došao u psihološku prednost, a u 70. minutu - šok za domaće! Anđelo Ogbona se vinuo nebu pod oblake i glavom pogodio za veliku pobedu.

Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo Totenhemu. Već u šestom minutu Musa Sisoko je načeo Čekićare, a kada je u 37. minutu Dele Ali dupčirao prednost, delovalo je da Pevci idu ka ubedljivoj pobedi. Kako je to bio pogrešan utisak.

LIGA KUP ENGLESKE - 1/8 FINALA

Utorak
Arsenal - Norič 2:1 - 1:1 (0:1) - produžetak
Bornmut - Midlzbro 3:1 (0:0)
Lester - Lids 3:1 (1:1)
Svonsi - Mančester Junajted 0:2 (0:1)
Bristol Siti - Kristal Palas 4:1 (2:1)
Mančester Siti - Vulverhempton 0:0 (penalima 4:1) - produžetak

Sreda
Čelsi - Everton 2:1 (1:0)

Totenhem - Vest Hem (2:0)
/Sisoko 6, Ali 37 - Aju 55, 60, Ogbona 70/

 


tagovi

Andre AjuAnđelo OgbonaLiga kup EngleskePremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara