Solskjerov glas presudio: Pereira u Junajtedu još godinu dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.19. | 15:37

Onda će se videti da li je brazilski reprezentativac spreman i za duži ostanak

Fil Džons, Kris Smoling, Luk Šo, Ešli Jang, Antoni Marsijal... Otkako je sezona počela Mančester junajted se ozbiljno pozabavio obnavljanjem ugovora sa nekoliko važnih, ali i igrača rotacije, a sledeći na toj listi je – Andreas Pereira.

Momak koji je pre samo tri-četiri meseca bio viđen na otpusnoj listi za januar prošao je veliki put i pod komandom Ole Gunara Solskjera postao Junajtedov džoker, zbog čega je sada dobio nagradu i veliku motivaciju za budućnost. Junajted je iskoristio opciju u ugovoru i sa Pereirom produžio ugovor do juna naredne godine.

Izabrane vesti

Najveću ulogu u ovakvom raspletu imao je upravo Solskjer koji je čelnicima Uprave jasno stavio do znanja da Pereiru želi u klubu i naredne sezone. Brazilski reprezentativac će tokom narednih godinu više dana biti praktično na svojevrsnom ispitu kvaliteta i posle toga biće odlučeno da li zaslužuje novi, dugoročni ugovor.

Pereira je imao važnu ulogu u Junajtedovom trijumfu nad Pari Sen Žermenom u osmini finala Lige šampiona, a bio je strelac i protiv Sautemptona preprošlog vikenda. Pereira je prošao omladinsku školu Junajteda pošto je doveden iz akademije PSV u januaru 2012. godine. Bio je viđen kao ozbiljan zalog za budućnost i talenat, ali se do dolaska norveškog stručnjaka mučio da dokaže da zaista i vredi. Prošle sezone se nije proslavio na pozajmici u Valensiji, a dosta se tražio i kod Žozea Murinja. Ali stvari su se promenile u poslednje vreme...

Posle ovog posla Junajted će sve snage usmeriti na produženje saradnje sa Davidom de Heom, oko koga se mesecima vodi najveća bitka, te Huanom MatomAnderom Ererom, kapitenom Valensijom...

Foto: Reuters


tagovi

Andreas Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara