""
""

Šok u Sevilji! Argentina im otima trenera posle devet dana?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.16. | 08:30

Huan Sebastijan Veron stiže u Andaluziju sa zadatkom da nagovori Horhea Sampaolija da podnese ostavku i preuzme Gaučose

Samo devet dana nakon što je imenovan za trenera Sevilje, Horhe Sampaoli bi mogao da napusti kormilo ovog tima i vrati se u rodnu Argentinu. Dakle, još nije održao nijedan trening, a već se pojavila mogućnost da raskine ugovor sa klubom iz Andaluzije, jer ga Gaučosi zovu na klupu reprezentacije. 

Izabrane vesti

Neverovatna vest stiže nam ovog jutra iz zemlje aktuelnih svetskih vicešampiona, gde je dvonedeljna kriza posle poraza u finalu Kopa Amerika, kulminirala odlaskom selektora Herarda Tate Martina. Bio je to samo jedan u nizu poteza koji su usledili nakon što je Leo Mesi objavio da se povlači iz reprezentacije, a slično je juče učinio i Kun Aguero pa je fudbal u Argentini u velikoj krizi.

Tamošnji mediji javili su noćas da će legendarni Huan Sebastijan Veron hitno otputovati u Španiju kako bi se u četvrtak sastao sa trenerom rodom iz Santa Fea i nagovoriti ga da ostavi posao u Sevilji posle jedva nešto više od nedelju dana?! 

Zvuči čudno, ali predsednik Estudijantesa je dobio zadatak da, kako zna i ume, vrati argentinskog stručnjaka u domovinu, a ono u šta se uzdaju čelnici tamošnjeg Fudbalskog saveza je činjenica da Sampaoli ima u nedavno potpisanom ugovoru sa Seviljom klauzulu da može da podnese ostavku ukoliko dobije poziv da postane selektor Gaučosa.

E sad, teško da su u Sampaoli i Sevilja očekivali da bi Argentinci mogli da je aktiviraju odmah, samo nedelju dana nakon dolaska na kormilo tima iz Andaluzije, ali mnogi mediji iz Južne Amerike prenose ovu informaciju. 

Podsećaju da Horhe Sampaoli uživa jedinstvenu podršku svih fudbalskih čelnika u Argentini, a pošto je trenerski zanat ispekao pod nadzorom legendarnog Marsela Bijelse jasno je da je više nego prihvatljiv Gaučosima. Neće imati obavezu da vodi Argentince na Olimpijadi, to će učiniti Hulio Olartikojčea, koji će imati zadatak i da pripremi novi tim za dolazak Sampaolija.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tata MartinoŠpanijaSeviljareprezentativni fudbalreprezentacija ArgentinePrimerameđunarodni fudbalJužna AmerikaHorhe Sampaoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara