""
""

Šok u Kneževini: Bordo srušio Monako, šansa za Nicu i Lion

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.16. | 22:46

Žirondinci su na stadionu Luj drugi uspeli da prekinu katastrofalan niz od pet mečeva bez pobede i došli do bodova koji su ih odveli daleko od opasne zone - 1:2

Reprezentativna pauza očigledno nije prijala igračima Monaka, koji su na otvaranju 32. kola francuske Lige 1 doživeli šokantan poraz od Bordoa i zakomplikovali gotovo besprekornu situaciju oko plasmana u Ligu šampiona. Žirondinci su na stadionu Luj drugi uspeli da prekinu katastrofalan niz od pet mečeva bez pobede i došli do bodova koji su ih odveli daleko od opasne zone - 1:2 (0:1).

Izabrane vesti

Domaćin je poklekao u finišu prvog i na startu drugog poluvremena. Ključni trenutak dogodio se u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, kada je odbrana Monaka ispustila iz vida Tomasa Turea, a ovaj usamljen na drugoj stativi zakucao loptu u gol Danijela Subašića.

Kako su završili prvo poluvreme, gosti su započeli i drugo. Svega devet minuta nastavka bilo je potrebno gostima da praktično stave tačku na ovaj meč i definitivno nokautiraju rivala. Tomas Ture se ovoga puta našao u ulozi asistenta, dok je Adam Una poslao loptu u domaću mrežu.

Domaćin je od tog šoka uspeo da se oporavi tek u finišu meča. Vagner Lav u 91. minutu nije uspeo da iskoristi udarac sa bele tačke, već je to učinio nakon odbrane Prioa, a glavni arbitar Benoa Bastijen nije priznao pogodak jer su domaći igrači napravili prestup i prerano ušli u šesnaesterac.

Domaćin je ipak uspeo da dođe do počasnog gola i to zahvaljujući autogolu Žilbera u 94. minutu.

Ovaj kiks Monaka mogli bi da iskoriste Nica i Lion, kako bi prišli mestu koje direktno vodi u Ligu šampiona. Ipak, Nica će imati težak posao, pošto gostuje Pari Sen Žermenu, dok Lion u nedelju ide na noger Lorijanu.



LIGA 1 - 32. KOLO:

Monako - Bordo 1:2 (0:1)
/Žilber 90+4 - Ture 45+2, Una 56/

Subota:
17.00 PSŽ – Nica
20.00 Gengan – Monpelje
20.00 Troa – Anže
20.00 Gazelek Ajačio - Sent Etjen
20.00 Tuluz – Kaen

Nedelja:
14.00 Nant – Lil
17.00 Bastija – Marselj
21.00 Lorijan - Lion

(FOTO: Action images)


tagovi

MonakoLiga 1FrancuskaEvropaDanijel SubašićBordo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara