""
""

Smireni gospodin Ranijeri: Borimo se za izlazak u Evropu, možda i za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.16. | 23:45

Iskusni Italijan spušta loptu na zemlju i uveren je da će Njukasl izboriti opstanak

Jedna manje, još osam ih je ostalo. Lester je preskočio još jednu veliku prepreku na putu ka najvećem iznenađenju u istoriji Premijer lige. Lisice ruše sve barijere, a pobedom nad Njukaslom su odradile novi domaći zadatak iako su gosti sa novim trenerom bilo jako težak zalogaj za lidera.
“Bilo je teško, ali baš onako kako smo očekivali. Njihovi igrači su želeli da pokažu snagu i karakter pred novim trenerom i uveren sam posle ovoga da će ostati u ligi. Više sam uživao u drugom poluvremenu jer mi je prvo bilo nekako “onako”… Nismo bili dovoljno koncentrisani u prvom poluvremenu. U drugom smo bili mnogo kompaktniji. Nije to bila baš najbolja fudbalska predstava s naše strane ali smo pokazali fantastičan timski duh. Branili smo se i borili se zaista dobro”, rekao je Lesterov starteg Klaudio Ranijeri posle pobede nad Svrakama.

Izabrane vesti

Upitan da li je šampionska trka svedena samo na njegov tim i Totenhem, Italijan je odgovorio.
“Ne. Trka je i dalje otvorena. Trenutno se borimo za Evropu, a posle pet ili šest mečeva ćemo se možda boriti za Ligu šampiona. Zato želim da se na isti način borimo u svakom meču. Sada smo fokusirani na Kristal Palasa i znamo koliko nas teško bitka očekuje tamo. Jaki smo u glavi i mislimo samo o sledećem rivalu. To je naša filozofija. Korak po korak.”

Neumorni vezista Deni Drinkvoter je pružio još jednu fenomenalnu partiju. Na Ostrvu niko više ne ostavlja dilemu da li zaslužuje poziv u reprezentaciju Engleske.
“Dali smo gol i povukli se malo. Možda je to bilo ružno s naše strane, ali su bodovi ono što se računa. Okazaki je zaslužiuo taj gol. Kante je takođe odigrao sjajno… Za sve nas je ovo poseban trenutak”,
rekao je Lesterov motor.

Kapiten Ves Morgan je opet maesteralno komandovao odbranom. Lester nije primio gol na sedam od poslednjih osam mečeva na svom terenu!
“Još moramo da kopamo duboko. Nije bilo lako jer ih je Rafa Benitez podigao. Nije bila baš lepa utakmica, ali bodovi su ono što je najbitnije”, poručio je Morgan.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Ves MorganPremijer ligaLester SitiKlaudio RanijeriEvropaEngleskaDani Drinkvoter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara