""
""

Slučaj Salom: Greška vozača je izazvala nesreću

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.07.16. | 12:14

Telemetrijski izveštaj pobija sve navode o tehničkoj grešci na motociklu, i ukazuje na Salomovu grešku koja je izazvala gubitak trakcije i destabilizaciju motocikla

Kada dođe do tragedije, onda su uzroci koji su do njih doveli sporedni, ali ne i nevažni! Istraga je pokazala da u slučaju Salom nije bilo tehničkih grešaka, tačnije da se ništa se sporno nije dešavalo sa motociklom i da je do tragedije došlo greškom motocikliste.

Izabrane vesti

Luis Salom je tragično izgubio život 3. juna tokom slobodnog treninga na stazi u Barseloni. Kobna je bila 12. krivina u kojoj se i desio udes. Istraga pokrenuta odmah nakon nesreće nedvosmisleno ukazuje da je tehnički sve bilo ispravno, odnosno da u izveštaju Luisa Gomeza, ne postoje nikakve nerazjašnjene okolnosti u vezi sa tehničkim detaljima.

Na osnovu toga FIM je izdao izveštaj u kome jasno stoji da je nesrećno nastradali Salom odgovoran za udes. U izveštaju je odbačeno mišljenje SAG komisije  koje ukazuje da je do nesreće došlo zbog neravnina u krivini 12.

Gomez smatra da se motociklista skrenuo pogled ka zadnjem delu motocikla, i da je promašio odgovarajuću poziciju kada je želeo da se vrati u početni položaj. To je mogao da bude uzrok jače sile kočenja prednjeg točka na šta ukazuje i telemetrija. Rezultat je silaženje sa idealne putanje i kočenje prilikom obaranja motora što u ovakvim slučajevima zbog kočenja prednjeg točka dovodi do obaranja motocikla.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Moto gpMoto 2Luis Salom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara