""
""

Slučaj Jovetić: Neće Sevilja, Interu se žuri, Ramadani na potezu

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.17. | 12:20

Nije problem obeštećenje, nego plata i finansijski fer-plej

Fudbalski, nije sporan. Nikad nije ni bio. Njegovih pet golova i šest asistencija ovog proleća to dokazuju. Od tih šest komada čak tri je Stevan Jovetić spakovao Real Madridu, međutim, ni to mu ne garantuje da će ostati u Sevilji. Štaviše, sva je prilika da će se kapiten reprezentacije Crne Gore po okončanju sezone vratiti u Inter, koji ga je zimus poslao na pozajmicu u Andaluziju.

Razlozi su višestruki i nemaju toliko veze sa terenom, na kome je Pujo opravdao očekivanja. Čak ni otkupna klauzula, postavljena na 14.000.000 evra, nije problem za klub sa „Sančez Pishuana“. Sporna je, navodno, Jovetićeva plata od 4.000.000 evra neto po godini, a to je iznos koji premašuje mogućnosti Sevilje. Između ostalog zbog toga što su sličano novac ponudili Kevinu Gameiru da se vrati iz Atletika, ali ni to nije izvodljivo.

Izabrane vesti

Sevilja je Jovetiću predložila da primanja spusti na oko 2.000.000 evra, međutim, teško je očekivati da igrač takvog kalibra pristane na duplo manju zaradu. Deluje da ni sama Sevilja nije načisto hoće li trener Horhe Sampaoli ostati na klupi i kakva bi, u tom slučaju, bila uloga napadača.
Veoma dobro se pokazao. Sjajan je fudbaler. Dovao je golove, neke i nameštao. Poseduje dosta kvaliteta, ali mi se čini da nije odigrao onoliko minuta koliko smo želeli. Svakako je pomogao ekipi“, rekao je sportski direktor Oskar Arijas.

Situaciju oko statusa Stevana Jovetića dodatno komplikuje Inter. Nerazuri su se nadali da će Sevilja otkupiti fudbalera i tako u njihovu kasu ubaciti 14.000.000 evra. Na taj način bi imali dobru poziciju u regulisanju ekonomskih prava, koja se tiču pravila finansijskog fer-pleja. Taj novac planiran je da legne na račun do 1. jula, za kad je zakazana naredna kontrola UEFA. Sad ga, izvesno, neće biti, pa je Inter već kontaktirao Falija Ramadanija, Jovetićevog menadžera, da nađe novi klub. I da požuri da taj posao završi pre zvaničnog početka prelaznog roka, kako bi se izbegli eventualni penali.

Sam Jo-Jo je miran.
Što se tiče moje budućnosti, tek ćemo da pričamo. Videćemo šta će se desiti, ali zadovoljan učinkom u Sevilji. Dao sam celog sebe otkako sam stigao u ovaj klub, srećan sam kakav smo posao uradili u ovih nekoliko meseci“, rekao je Stevan Jovetić posle gostovanja u Madridu, gde je pružio još jednu odličnu partiju, u prvom poluvremenu mučio odbranu Reala, a u drugom savladao Kejlora Navasa.

(FOTO: Action images)


tagovi

Falji RamadaniInterItalijaPrimeraSerija ASeviljaŠpanijaStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara