""
""

Sloga slavila na Marakani: Glupost Vesića odvela Zvezdu u poraz! (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.14. | 15:57

Čuvar mreže domaćeg tima napravio grešku u 71. minutu, kada je pokušao da nadmudri Atanasijevića, koji mu je ukrao loptu i postavio konačan rezultat – 0:1

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na Marakani od Sloge iz Petrovca na Mlavi u prvom kontrolnom meču na početku zimskih priprema – 0:1 (0:1). Crveno-beli su pogodak primili nakon kardinalne greške golmana Vesića koji je u 71. minutu pokušao da nadmudri Atanasijevića, ali mu je ovaj ukrao loptu i postavio konačan rezultat. Najsvetlija tačka u ekipi Slaviše Stojanovića bio je Darko Lazović, koji je sa nekoliko odličnih poteza u drugom poluvremenu pokazao da će biti najveće pojačanje za crveno-bele ove zime.

Prvu priliku da ugrozi goste propustio je Nenad Milijaš u 15. minutu, pošto je njegov udarac završio visoko preko gola Sloge, dok se nešto kasnije u prvoj stopostotnoj šansi našao Abiola Dauda, ali je njegov udarac ukrotio gostujući čuvar mreže.

Izabrane vesti

Nedugo zatim prva šansa za goste, ali se istakao najbolji golman evropskog prvenstva za omladince Predrag Rajković, koji je odličnom paradom uspeo da ukoroti udarac napadača Sloge.

Mladi golman je u prvom poluvremenu imao još jednu dobru odbranu i jasno pokazao da Zvezda ne mora da brine za bućnost na gol liniji.

Prvu veliku priliku Daudi je kreirao Nikola Mijailović, drugu Nejc Pečnik, a treću Darko Lazić, koji je na ovoj utakmici igrao desnog beka. Ipak, Nigerijac ni jednu od odličnih šansi nije uspeo da pretvori u pogodak.

Crvena zvezda je od početka meča igrala u sastavu: Rajković - Lazić, Krneta, Martinović, Mijailović - Milijaš, Jokić, Pečnik, Milunović - Mihajlović i Dauda.

RajkovićU drugom poluvremenu su se na terenu našli novih 11 igrača: Vesić -  Petković, Omega, Arauho, Nenadić - Gogić, Kovačević, Đuričković, Lazović – Ožegović, Onjilo.

Najagilniji u nastavku meča bio je povratnik Darko Lazović, koji je pokazao da je teška povreda kolena potpuno iza njega. Ofanzivni vezista je na startu drugog poluvremena na velike muke stavljao defanzivce Sloge, a u par navrata ozbiljno šutirao ka protivničkoj mreži.

Ipak, i pored činjenice što je imala više od igre u tim trenucima, Zvezda je uspela praktično sama sebi da postigne gol. Golman domaćih Miloš Vesić je bespotrebno oklevao kod povratne lopte Arauha, stao na loptu i spetljao se, što je iskoristio Atanasijević, i doveo goste u vođstvo 71. minuta pre kraja meča.

Već u 73. minut velika šansa za Ožegovića, kojeg je nakon dobrog prodora uposlio Onjlo, ali je udarac mladog napadača završio na stativi gostujućeg gola.

Poslednje šanse za promenu rezultata na ovom meču propustili su Lazović i Đuričković, ali je na kraju ostalo 0:1.

(FOTO: Star Sport)

 

 


tagovi

Miloš VesićSuperligaSrbijaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara