"Keni Tete"
"Keni Tete"

Skoro pa neverovatno - De Burovo prvo pojačanje za tričavih 3.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.17. | 15:41

Imajući u vidu kakvim se sumama razbacuju Englezi - džabe

Keni TeteProšle sezone Kristal Palas je na pojačanja izdvojio okruglo 100.000.000 evra - i neki kusur - ali novi trener Frenk de Bur kao da odbija da padne pod uticaj takvog megalomanskog načina ponašanja. Prvo pojačanje holandskog trenera moglo bi tako da košta tričavih 3.000.000 evra što je sitnica u poređenju sa basnoslovnim sumama kakvima se gađaju engleski klubovi.

Ali upravo toliku ponudu Ajaks je nedavno prihvatio od Galatasaraja, samo da bi pregovori turskog kluba sa Kenijem Teteom kasnije propali.

Izabrane vesti

Istina, Ajaks nije u poziciji da previše zateže s obzirom na to da Teteu ugovor ističe za 12 meseci, a baš su takvi igrači potrebni Palasu, jer posle prošlosezonskog pira na fudbalskoj pijaci De Bur ima vrlo ograničen budžet na raspolaganju.

Kad je Tete u pitanju - nije bilo dileme, jer upravo je kod De Bura 21-godišnji defanzivac i debitovao u dresu prvoj Ajaksovog tima. Može da igra na svim pozicijama u odbrani, mada je po prirodi desni bek i tu se najbolje snalazi. Traži ga i lionski Olimpik, ali De Bur je velika Palasova prednsot.

Ajaks bi, pak, mogao da postane klub na kome se Palas hrani, koliko god to nelogično zvučalo imajući u vidu da su Kopljanci neuporedivo veći klub. Međutim, trenutno su i siromašniji klub, pa se De Bur ostrvio na igrače holandskog viceprvaka. Pored Tetea, za oko mu je zapao i štope Joel Veltman, još jedan igrač kome ugovor sa klubom iz Amsterdama ističe za godinu dana.

Veltman se dovodio u vezu i sa Totenhemom. De Bur bi u ozbiljan napad krenuo samo ako ne bi ugovorio ostanak Mamadua Sakoa, koji je proletos igrao za Palas kao Liverpulov igrač na pozajmici.

Pored defanzivaca, moraće De Bur da potraži i novog golmana...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaKristal PalasHolandijaFrenk De BurEvropaEredivizijaEngleskaAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara