""
""

Skockan je opasan napad, sada ide vezni red: Atletiko dovodi Kranevitera i vraća Motu

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.06.15. | 13:44

Fokus je dovođenje pojačanja na poziciji zadnjeg veznog. Direktori otputovali u Argentinu, Brazilac koji igra za Italiju pristao na povratak

Atletiko Madrid je prelazni rok otvorio dovođenjem pojačanja u napadu i kompletiranjem moćne ofanzivne linije. Otišao je Mandžukić, ali su došli Džekson Martinez i Lusijano Vijeto koji će uz Antoana Grizmana, Fernanda Toresa i mladog Anhela Koreu predstavljati ozbiljnu napadačku silu.

Izabrane vesti

Sada je red na pojačanja u veznom redu gde će Jorgandžije takođe imati pune ruke posla. Još se ne zna kakva će biti sudbina Arde Turana kojeg žele PSŽ, Milan i neki premijerligaški klubovi, a Simeone je kao prioritet izdvojio dovođenje pojačanja na poziciji zadnjeg veznog. Dva imena su blizu potpisa: Matijas Kraneviter i Tijago Mota.

Kraneviter je jedan od najtalentovanijih igrača Južne Amerike i član argentinskog River Plejta. Igra na poziciji zadnjeg veznog, nadimak mu je “Pekmen” i smatraju ga miksom Havijera Maskerana i Fernanda Redonda. Mnogo podseća i na Dijega Simeonea iz igračkih dana. Bio je velika želja Intera, ali su se Nerazuri okrenuli Kondogbiji i drugim metama. Simeone ga snima već dugo vremen, a želeo ga je i prošlog leta. Odustajanjem Intera, Atletiku se otvorio put i kucnuo je čas za transfer.

Atletikovi direktori Hil Marin i Berta su danas otputovali u Buenos Ajres da završe posao. Transfer će iznositi 8.000.000 evra, a plan je da mladi vezista ostane u Riveru do januara kako bi im pomogao da osvoje Kopa Libertadores. Potom bi se na zimu preselio u Madrid.

Kada Kraneviter dođe u januaru, jedan od konkurenata za mesto u timu će mu biti veteran Tijago Mota. Brazilac sa italijanskim pasošđem je na pragu povratka u Atletiko čiji dres je nosio u sezoni 2007/08. Mota se nije dogovorio sa čelnicima PSŽ o produžetku ugovora koji ističe narednog leta i sigurno napušta Park Prinčeva. S obzirom da ulazi u poslednju godinu ugovora i da je u poznim godinama, Atletiko neće morati da plaća veliko obeštećenje. Madriđani i Mota su se već dogovorili, čeka se samo zeleno svetlo od PSŽ. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Tijago MotaŠpanijaRiver PlejtPrimeraprelazni rok 2015Pari Sen Žermenmeđunarodni fudbalMatijas KraneviterLiga 1Južna AmerikaFrancuskaEvropaAtletiko MadridArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara