""
""

Mančester Siti poslao ljude po Živkovića, ali u Partizanu kažu: Dobili smo potvrdu da je naš do juna!

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.15. | 10:12

Englezi slali delegaciju na mečeve sa Vojvodinom i Augzburgom, Miloš Vazura uverava da je status najtraženijeg fudbalera crno-belih otvoren

Došli, videli, zapisali. A da li će i kupiti  teško je proceniti. Tek, dugačkoj listi klubova koji su bacili oko na Andriju Živkovića pridružio se i - Mančester Siti.

Skauti Građana boravili su početkom decembra pet dana u Beogradu sa zadatkom da „snime“ najboljeg igrača crno-belih i izveštaj dostave šefovima u klubu sa Etihada, koji će dalje proceniti da li im je jedan od najtalentovanijih igrača sveta u svom uzrastu potreban već ove zime. Engleski mediji, pogotovo Dejli mejl, izvestili su da su skauti Sitija gledali Andriju na mečevima protiv Vojvodine u Superligi i Augzburga u Ligi Evrope, ne navodeći da li su zadovoljni partijama koje je na te dve utakmice pružio 19-godišnji Nišlija.

Izabrane vesti

Isti izvor ističe da je Mančester Siti ranije tokom sezone pratio razvoj Živkovića i da je sada na menadžeru Manuelu Pelegriniju da razmotri da li mu je osveženje u ofanzivnom delu ekipe potrebno u januarskom prelaznom roku. Naročito usled činjenice da Samir Nasri nikako da se izbori sa nagomilanim povredama.

Englezi uveravaju da je, osim Mančester Sitija, Andrija Živković minulih meseci bio na radaru Čelsija i Arsenala, a kad se tome doda interesovanje Borusije iz Dortmunda, Benfike, Sportinga, te od ranije Valensije i još nekih klubova jasno je da će Partizan imati veliku muku da ga sačuva ove zime.

Andriji na leto ističe ugovor, a prethodna uprava na čelu sa Draganom Đurićem napravila je takav aranžman da će samo četvrtina novca od obeštećenja da se slije u kasu kluba iz Humske 1. Polovina sleduje menadžeru Piniju Zahaviju, preostala četvrtina ocu fudbalera, Jovici.

S druge strane, na Topčiderskom brdu, ne gube nadu da će Andrija Živković ostati, iako bi ih to zadovoljstvo, u sadađšnjem rasporedu snaga, koštalo 2.500.000 evra, koliko bi u vidu penala morali da plate Investicionom fondu u vlasništvu Pinija Zahavija.
Status je otvoren, dobio sam potvrdu da će Andrija igrati u Partizanu sigurno do juna. Pregovaramo o produžetku ugovora“, saopštio je generalni direktor crno-belih Miloš Vazura i objasnio šta će se desiti ako u klub tokom zime stigne ponuda. „Ne pita se tu samo Partizan, već i igrač“.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaPremijer ligaFK PartizanMančester SitiEvropaEngleskaDejli MejlAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara