""
""

Skandal u Nikšiću: Letele stolice, tukli se Vranješ i Kuk, navijači uleteli na teren, serija prekinuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.05.15. | 12:15

Budućnost odbranila titulu u Crnoj Gori, ali na neslavan način

Šampion je opet Budućnost. Deveti put uzastopno. No, finalna serija plej-ofa prvenstva Crne Gore neće se pamtiti po rezultatu 3:1, već po neslavnom završetku takmičenja, pošto su navijači Sutjeske početkom drugog poluvremena četvrte utakmice izazvali prekid, posle kojeg su zvanična lica odlučila da „odsviraju“ kraj, pa su Podgoričani obranili titulu.

Prekidu su prethodila dva odvojena incidenta u Nikšića. Najpre su se tokom druge četvrtine navijači domaćeg tima obrušili na goste, gađali stolicama igrače i članove stručnog štaba, a nervoza se prenela i na teren, tako što je pred kraj treće deonice bek Nemanja Vranješ (Sutjeska) uhvatio za vrat Omara Kuka (Budućnost), njihova želja da se fizički razračunaju završena je isključujućim greškama, posle čega navijači nisu mogli da se smire, utrčali su na parket, pa je sudijama preostalo samo da meč - prekinu.

Izabrane vesti

I tako pri vođstvu Budućnosti 2:1 u seriji i 51:49 u četvrtom susretu označe kraj sezone.
Žao nam je što smo na ovakav način osvojili titulu, ali je prava sreća da niko nije povređen u incidentima. Veliku zahvalnosti dugujemo predsedniku Sutjeske Darku Peroviću, koji je sa direktorom Miodragom Lješkovićem, sve uradio da smiri situaciju. Posle prvog incidenta smo izrazili želju da nastavimo meč, tada je rečeno da će se utakmica prekinuti ako dođe do bilo kakvog incidenta. U drugom poluvremenu je došlo do koškanja Kuka i Vranješa i to je bio signal da publika uđe ne teren. Nije bilo uslova da se utakmica završi i ovim je izgubila i crnogorska košarka“, primetio je izvršni direktor Budućnosti Slavko Radulović u izjavi za Vijesti.

U međuvremenu su se oglasili sportski veterani Sutjeske koji su „revoltirani ponašanjem pojedinih igrača Budućnosti koji očigledno nisu navikli na ravnopravnu igru, pa su svojim postupcima iziritirali do tad korektnu nikšićku publiku“.
Ipak...
„Izražavamo najdublje žaljenje što je došlo do prekida utakmice i što je ovaj sportski događaj imao nesportski kraj. Klub je sa svoje strane učinio sve da se stvori vrhunski sportski ambijent sa istinskom željom da bolji pobedi, ali nažalost došlo je do prekida utakmice zbog incidenata od kojih se klub u potpunosti ograđuje i na koje nije mogao uticati“, piše u zvaničnom saopštenju Sutjeske.

 


tagovi

KK SutjeskaKK Budućnost PodgoricaJadranska ligaCrna Gora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara