"Balanta protiv Mesija"
"Balanta protiv Mesija"

Sjajan posao Bazela: Barsa ga videla kao novog Pujola, River tražio previše i upao u zamku (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.07.16. | 10:57

U narednim godinama očekujte transfer u neku od najjačih liga na svetu

Balanta protiv MesijaNavijači River Plate neće biti zadovoljni. Godinama su čelnici kluba obećavali profit od oko 20.000.000 dolara, da bi na kraju morali da se zadovolje sa svega 4.000.000, odnosno 3.600.000 evra za 23-godišnjeg kolumbijskog štopera Edera Alvareza Balantu. Toliko je, naime, Bazel spreman da plati za 80 odsto Balantinog ugovora koji pripada Riveru.

Balanta će tako postati barem treće najskuplje pojačanje u istoriji Bazela - nismo sigurni kako će se rešiti ovih preostalih 20 odsto - pošto je prema navodima argentinskog Klarina već doputovao u Švajcarsku na lekarske preglede i potpisivanje ugovora.

Izabrane vesti

Utisak je - odličan posao za Bazel. Balanta odavno važi za jednog od najtalentovanijih centralnih bekova Južne Amerike, a ne tako davno River je Interu za njegove papire tražio 12.000.000, a Barseloni čak 50.000.000 evra pre no što je zahteve spustio na 15.000.000. Spekulisalo se tada da bi Balanta dugoročno mogao da bude zamena za Karlesa Pujola.

Avaj, previše se River cenjkao i upao u zamku tržišta. Na kraju je sa Intera i Barse spao na Fjorentinu i Monako, pa završio na platežni najmanje sposobnom Bazelu. Za Balantu možda i najbolja opcija. Igraće sigurno, a odavno je Bazel pod budnim okom skauta svih evropskih velikana.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Švajcarska 1River Plejtmeđunarodni fudbalEder BalantaBazelArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara