""
""

Siti se na Gudisonu oprostio od titule, Osman i Jelavić presudili šampionu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.03.13. | 16:00

Menadžer Dejvid Mojes za 11. godišnjicu na klupi Karamela dobio najlepši poklon, dominaciju nad Građanima i veliku pobedu – 2:0

 

Iako je do kraja sezone ostalo još osam kola, čini se da popriličnom sigurnošću možemo napisati da se Mančester Siti oprostio od borbe za titulu, koju će prepustiti ljutom gradskom rivalu Junajtedu, koji verovatno u ovim trenucima zadovoljno trlja ruke.

Izabrane vesti

Puleni Roberta Manćinija odigrali su još jednu veoma lošu utakmicu ove sezone, dok je domaćin od samog starta dominirao na terenu i protivnika “spakovao u džep“.

Već u 13. minutu Kevin Miralas je doveo Karamele u vođstvo, ali je sudija Li Probert na intervenciju pomoćnog sudije poništio pogodak zbog ofsajda, što se kasnije ispostavilo kao velika greška, jer nedozvoljene pozicije nije bilo!

Ipak, to nije obeshrabrilo veoma motivisanog domaćina da nastavi sa potpunom dominacijom, a nagrada za uloženi napor stigla je u 32. minutu, kada je Leon Osman sjajnim udarcem sa nekih 20 metara matirao nemoćnog Džoa Harta.

U drugom poluvremenu Građani su malo konsolidovali redove i zaigrali za nijansu bolje, a priliku da potpuno promene stvari na terenu imali su od 61. minuta, kada je Stiven Pijenar zbog vrlo grubog starta nad Havijem Garsijom zaradio drugi žuti karton, i Plavi su ostali sa deset igrača na terenu.

Međutim, izgleda da ni igrač više nije bio dovoljan izabranicima Roberta Manćinija da naprave preokret i ostanu u trci za titulu. Napadali su Građani iz minuta u minut, ali, na drugoj strani našao se fenomenalni čuvar mreže Muha, koji je tokom svih 90 minuta fenomenalnim intervencijama davao još veći podstrek saigračima da zabeleže pobedu.  Time je slovački internacionalac bio jedan od najzaslužnijih igrača za tri boda i dolazak na petu poziciju.

Još jedan sporan detalj dogodio se u 87. minutu, kada je posle šuta Karlosa Teveza lopta pogodila u ruku Maruana Felainija, koji se u tom trenutku našao u svom šesnaestercu, međutim, Probert je zbog starta jednog defanzivca Evertona dosudio slobodan udarac na 17 metara od gola... Tada je Aleksandar Kolarov pokušao da donese izjednačenje, ali je pogodio samo živi zid.

Tačku na pobedu domaćina stavio je hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić, koji je novom majstorijom u samom finišu susreta stavio na muke Roberta Manćinija, ali i selektora Srbije Sinišu Mihajlovića, koji će sada imati o čemu da razmišlja pred susret reprezentacija Hrvatske i Srbije.

Siti je ostao na drugom mestu sa 12 bodova zaostatka u odnosu na Junajted, ali i utakmicu više, dok je Everton preskočio Arsenal i stigao na petu poziciju.

Reprezentativci Srbije Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić odigrali su svih 90 minuta.

PREMIJER LIGA – 30. KOLO:

Subota:

Everton – Mančester Siti 2:0 (1:0)
/Osman 32, Jelavić 92/

16.00 Aston Vila – KPR

16.00 Sautempton – Liverpul

16.00 Stouk – VBA

16.00 Svonsi – Arsenal

18.30 Mančester junajted – Reding

Nedelja:

14.30 Sanderlend – Norvič

16.00 Totenhem – Fulam

17.00 Čelsi – Vest Hem

17.00 Vigan - Njukasl

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dejvid MojesEngleskaEvertonEvropaLeon OsmanMančester SitiMaruane FelainiNikica JelavićPremijer ligaRoberto Manćini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara