"Zadovoljni: Dzjuba i Širokov"
"Zadovoljni: Dzjuba i Širokov"

Širokov slomio Portugalce u Krasnodaru

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.11.15. | 18:31

Gosti bez Kristijana Ronalda minimalno poraženi od zahuktalih Baćuški

Zadovoljni: Dzjuba i Širokov

Pogodak Romana Širokova u 89. minutu bio je dovoljan selekciji Rusije da zabeleži minimalan trijumf nad Portugalom od 1:0, u prijateljskom meču odigranom u Krasnodaru ovog popodneva.

Izabrane vesti

Novom pobedom Rusi su nastavili seriju trijumfa pod vođstvom novog selektora Leonida Sluckog, a izjednačen i tvrd duel dva tima odlučen je u smamom finišu. Fjordor Smolov i Artjom Dzjuba dobro su kombinovali u kontranapadu, ostavili loptu za Širokova koji je rutinski smireno savladao golmana Patrisija za slavlje Baćuški.  

Ovo je peta pobeda Rusije pod vođstvom novog selektora Leonida Sluckog, pa je jasno da je forma i igra ove selekcije poprilično izdignuta na viši nivo od kako je sjajni stručnjak u avgustu nasledio Fabija Kapela, i domaćinu narednog Mundijala 2018. godine obezbedio plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Selektor Portugala Fernando Santos nije na ovo gostovanje poveo prvu zvezdu Kristijana Ronalda, kojem je dao odmor, ali je zato omogućio vezistima Gonsalu Guedesu i Rubenu Navasu, kao i napadaču Lukasu Žoau da debituju za nacionalni tim. U redovima Rusije debitovao je vezista Vladislav Ignjatev.

Pravdu na ovom meču delila je sudijska trojka iz Srbije predvođena našim najboljim arbitrom Miloradom Mažićem koji je solidno odradio posao.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)  


tagovi

Roman Širokovreprezentacija Rusijereprezentacija PortugalaPrijateljske utakmicemeđunarodni fudbalArtjom Dzjuba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara