"Tribine u Bangkoku"
"Tribine u Bangkoku"

Sirija je izdržala u katastrofalnim uslovima, nema popusta ni za velikog brata! Kenguri uhvaćeni u zamku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.11.16. | 16:56

Iznenađenja u mundijalskim kvalifikacijama u azijskoj zoni

Tribine u Bangkoku

Zakuvalo se u Azijskoj zoni kvalifikacija za Mundijal u Rusiji. U obe grupe!

Izabrane vesti

Na jutrošnje pobede Severne Koreje i Japana, nadovezao se iznenađujući remi Sirije i Irana, ali i još šokantniji remi Tajlanda i Australije. Posle pet kola, odnosno na polovini puta, situacija je krajnje neizvesna koja četiri tima će direktno u Rusiju, a koja dva idu u baraž.

Sirija je osvojila peti bod u kvalifikacijama, pa je i dalje u igri za plasman na Mundijal što bi bila svetska senzacija s obzirom kroz šta ova zemlja prolazi poslednjih godina. Zbog dobro poznatih uslova i agresije na Siriju, reprezentacija je Iran dočekala u malezijskom gradu Serembanu. U katastrofalnim uslovima koji su više priličili vaterpolo nego fudbalskoj utakmici.

Iako je Iran jedan od najvećih saveznika vlasti u Damasku i predsednika Asada, popusta za fudbalsku reprezentaciju nije bilo. Sirijci su uspeli da izbore remi bez golova (0:0) i zakoče Irance koji su lideri grupe i koji su ovim ishodom izgubili prednost nad Južnom Korejom od tri boda i sada beže samo jedan poen na čelu tabele.

Početak meča je kasnio 45 minuta zbog obilnih padavina i natopljenog terena što je više pogodovalo Siriji nego Iranu. Nominalni domaćin meča se grčevito branio, a Iranci su stvarali šanse. Nisu uspeli nijednu da iskoriste i meč je završen sa 0:0.

Iran u Grupi A ima 11, Južna Koreja 10, Uzbekistan 9, Sirija 5, Katar 4, a Kina samo 2 boda.

U Grupi B je viđena još veća senzacija! Totalni autsajder Tajland je pred 55.000 vatrenih pristalica u Bangkoku odigrao 2:2 sa favorizovanom Ausatralijom i osvojio prvi bod u grupi posle četiri vezana poraza i gol-razlike 1:10!

Fanatični Tajlanđani su pripremili vatren doček Kengurima, a reprezentativci su ih obradovali prvim bodom. I ne samo da su ostali neporaženi već su bili na pragu šokantne pobede, ali je goste izvukao Mile Jedinak sa dva gola iz penala. Doduše, Australijanci su imali više šansi, više šuteva ka golu, više kornera i veći posed lopte… Kenguri su poveli sa bele tačke pošto je Čutong u devetom minutu igrao rukom, a Jedinak bio precizan sa 11 metara.

Ali potom je na scenu stupio Terasil Dangda, prva zvezda tajlandskog fudbala i “desetka” nacionalnog tima. Momak koji je jedno vreme čak igrao i  za Almeriju u Primeri je izjednačio u 20. minutu posle sjajne akcije domaćeg tima, a potom iz penala u 57. minutu doneo totalni preokret Tajlanđanima.

Australijanci su se spasli poraza posle krajnje diskutabilnog penala u 64. minutu zbog kojeg će domaći imati puno pravo da se ljute. Jedinak je opet bio siguran realizator najstrože kazne.

Saudijska Arabija i Japan vode u Grupi B sa po 10 bodova, Australija ima bod manje, UAE ima šest uz meč manje, Irak tri (meč manje), a Tajlanđani imaju bod. 

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL 2018. GODINE - AZIJSKA GRUPA

Grupa A

Južna Koreja - Uzbekistan 2:1 (0:1)
/Nam Ti Hi 57, Ko Ja Čeol 85 - Bikvem 25/

Kina - Katar 0:0

Sirija - Iran 0:0

Grupa B

Japan - Saudijska Arabija 2:1 (1:0)
/Kijotake 45 pen - Haraguči 80 - Havsavi 90/

Tajland - Australija 2:2
/Dangda 20, 57pen - Jedinak 9pen, 65pen/

16.20 Ujedinjeni Arapski Emirati - Irak 

(FOTO: Action images)


tagovi

TajlandSirijaRusija2018reprezentativni fudbalkvalifikacije za Mundijal 2018IranAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara