""
""

Širak – i gol u Evropi je uspeh...

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.13. | 13:17

Šampion Jermenije zaista ne bi trebalo da predstavlja ozbiljnu prepreku za Partizan, radi se o slaboj ekipi bez ozbiljnog iskustva na međunarodnoj sceni

Kako je moglo, super je prošlo! Partizan će evro-odiseju započeti protiv jermenskog šampiona Širaka (ko još očekuje da Jermeni ispadnu od Tre Pene iz San Marina?!) i ako ne dođe do senzacije, neće je tu završiti. Crno-beli su dobili jednog od dva najlakša rivala, a malo je falilo da im „padne“ bugarski Ludogorec, protiv koga bi bilo mnogo problema... 

Širak je rival koji ne bi trebalo i smeo da bude nepremostiva prepreka za Partizan. Istina, mnogi se sećaju Pjunika i mučenja crno-belih (3:1, 1:0), ali Širak je daleko mani klub od Pjunka koji je doživeo slom u poslednje dve godine. Šampion Jermenije je u prošloj sezoni iskoristio slabu konkurenciju i osvojio prvo mesto sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Miku. 

Izabrane vesti

To im je bila četvrta titula prvaka Jermenije u klupskoj istoriji, prva posle 14 godina. Nekada su važili za osrednjeg sovjetskog drugoligaša. Osnovani su 1958. godine, a jedno vreme su se zvali i Olimpija. Dolaze iz grada Gjumrija koji ima oko 150.000 stanovnika, a stadion im je kapaciteta od samo 2.761 gledalaca. U drugoj polovini prošle decenije su bili na rubu propasti, zbog finansijskih problema. U evropskim takmičenjima su odigrali 20 mečeva i zabeležili tri pobede, pet remija i 12 poraza uz gol razliku 15:40. 

Od poslednjih osam mečeva u Evropi, poraženi su na čak šest, jedino su protiv pljevaljskog Rudara prošlog leta uspeli da izvuku remi kod kuće i pobede u Pljevljima i tako prvi put u istoriji prođu jednu rundu u evro-takmičenjima. 

Što se igračkog kadra tiče, dominiraju domaći igrači pls pet stranaca, mahom anonimnih Afrikanaca. Jedini od njih koji ima kakvo-takvo evropsko iskustvo je Kenijac Džordž Odijambo, jednu sezonu bio je član danskog Randersa. 

Iako su šampioani države imaju samo dva reprezentativca Jermenije koja često ume da zablista u Evropi. Reč je o golmanu Harutujunijanu koji je treći čuvar mreže nacionalnog tima i 20-godišnjem vezisti Muradijanu. Tu su i trojica bivših reprezentativaca: Aleksanijan, Pačajan i Tigranijan.

Da li bi Partizan trebalo od njih da zazire?


tagovi

FK Partizanpripreme 2013ŠirakSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara