""
""

SINIŠA MIHAJLOVIĆ: Mogao sam i duži ugovor da potpišem, ali nisam hteo da oštetim FSS!

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.03.13. | 21:12

Selektor Srbije u direktnom uključenju iz kampa Orlova pričao za RTS o svom ugovoru, sudbini nacionalnog tima, svojoj odgovornosti...

Srpski selektor Siniša Mihajlović nije imao prilike da se 'iskaže' na redovnoj konferenciji za štampu u Staroj Pazovi jer su ga novinari bojkotovali (velika većina nije želela da mu postavlja pitanja), ali je zato u direktnom uključenju iz kampa Orlova za RTS sumirao utiske posle teškog poraza u Zagrebu od Hrvatske i najavio utakmicu sa Škotima.

On je rekao da i dalje veruje u reprezentaciju koju je selektirao i da bi i svi navijači trebalo da veruju u nju, napomenuvši da će doći vreme kada će njegov tim biti u prilici da narodu donosi mnogo više radosti. Miha je govorio i osvojoj odgovornosti u svemu što se dešava i što će se dešavati, odnosno o svom ugovoru sa Fudbalskim savezom Srbije.

Izabrane vesti

"Ja verujem u ove momke, oni veruju u sebe i nema razloga da ne nastavimo da idemo našim putem. Srbija ima mlad tim koji je u Zagrebu bio u grču, pomalo uplašen... Primili smo golove posle dve individualne greške i to nismo mogli da predvidimo, takve stvari se dešavaju u fudbalu. Drugi deo smo odigrali mnogo bolje o čemu svedoči i to što je njihov golman bio najbolji akter utakmice", počeo je priču Mihajlović.

Na pitanje da li i dalje ostaje pri stavu da nije pogrešio u izboru prve jedanaestorice, selektor je kratko poručio:

"Naravno. Startnih 11 nisu bili iznenađenje ni za koga u našem timu. Treniramo, radimo zajedno i tako smo se spremali. Iznenađenjeni su bili samo novinari. Uostalom, oni nas nisu nadigrali, moglo smo i da pobedimo i da bude nerešeno, a onda bi se pričale druge priče".

Mihajlović je istakao da nijedna reprezentacija nije nadigrala Srbiju u ovim kvalifikacijama iako smo praktično izgubili sve šanse za odlazak u Brazil.

“Zaslužili smo mnogo više u ovim utakmicama nego što smo dobili jer smo to pokazali na terenu. Nismo imali sreće  Javio se i problem neefikasnosti. Ovo je mlad tim koji je imao dosta jakih utakmica. Grupa je izuzetno teška. Očekivao sam mnogo više od četiri boda to je sigurno, ali sam zadovoljan svojim momcima", rekao je selektor Srbije.

U utorak je utakmica protiv Škotske koju dočekujemo u oslabljenom sastavu. Kakva je razlika što se tiče pripreme za Škote i za onaj meč protiv Hrvatske?

“Nema razlike. Mi se za svaki meč isto pripremamo. Tako će biti i ovaj put protiv Škotske. Promena će naravno biti. Sigurno ćemo promeniti tri ili četiri igrača jer imamo momke koji nisu toliko stadardni u svojim timovima i ne mogu da odigraju dve jake utakmice u četiri dana. Takođe, i taktički ćemo drugačije pristupiti utakmici što naravno iziskuje neke promene“, rekao je Mihajlović i dodao:

“Mi ćemo ove kvalifikacije da odigramo maksimalno korektno. Bez obzira šta drugi mislili mi smo na pravom putu. Na putu EP 2016. godine. Što se tiče ovog tima za njega se neće postizati pitanje da li ćemo se negde kvalifikovati nego koliki će nam biti domet na tim takmičenjima“. 

Kada se na kraju svedu svi računi ko će biti najveći krivac za neodlazak u Brazil?

“Uvek ja. Bez obzira na sve ja ću snositi odgovornost. Kada sam dolazio plan je bio da podmladiomo ekipu što smo i učinili. Mi smo najmlađa reprezentacija u Evropi i ja čvrsto verujem u ove momke. Srbija će imati respektibilan tim u budućnosti bez obzira ko bude selektor. Ja imam ugovor do decembra, a mogao sam da potpišem do juna. Međutim, nisam hteo da džabe sedim i Savezu uzimam pare", zaključak je Mihajlovića.

(foto: MN Press)


tagovi

hrvatska protiv srbijeKvalifikacije za SP 2014međunarodni fudbalfudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSiniša MihajlovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara