"Abdulaj Konko"
"Abdulaj Konko"

Sin za primer: Odustao od reprezentativnog fudbala da bi izbegao porodičnu dramu

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.03.15. | 17:43

Defanzivac Lacija Abdulaj Konko odlučio da ne igra ni za Senegal, ni za Maroko zbog svojih roditelja

Abdulaj KonkoPredstavljanje svoje zemlje bi trebalo da bude najveća čast za profesionalnog fudbalera, ali za neke je to i potencijalni izvor glavobolje koji se može izbegnuti. Desni bek Lacija Abdulaj Konko je rođen u Marselju, otac mu je iz Sengala, a majka iz Maroka, te on nije mogao da povredi nekog od njih biranjem druge zemlje i nikada nije obukao dres bilo koje reprezentacije.

Iskusni defanzivac prilično uspešnu karijeru nije krunisao i igranjem za nacionalni tim, kako ne bi stvarao dramu u porodici.
„Zvali su me i Maroko i Sengel, ali sam ih sa poštovanjem odbio jer nisam želeo da povredim jednog od roditelja biranjem druge države. To je bila teška odluka jer nisam želeo da stvaram tenzije u porodici, pa sam ostao neutralan“, rekao je Konko.

Izabrane vesti

Pošto je rođen u Francuskoj 31-godišnjak ima pravo da igra i za evropsku državu, ali on tvrdi da to nikada nije bila opcija.
„Nekima to zvuči kao lenji izgovor, ali ja volim svoje roditelje i izabrao sam da ih poštedim agonije napada navijača. Da sam izabrao Senegal navijači iz Maroka bi definitivno kritikovali moju odluku, i obrnuto, tako da je to bila situacija bez pobednika. Interesantno, čitao sam u prošlosti da sam čekao poziv Francuske, ali to apsolutno nije tačno“, rekao je fudbaler.

Sin za primer.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ASenegalreprezentativni fudbalMarokoLacioItalijaFrancuskaEvropaAbdulaj Konko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara