"Šimunić"
"Šimunić"

Šimunić: Zašto ne bismo aplaudirali srpskoj himni?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.13. | 17:27

“Znate ko je mene lično najviše zeznuo u životu? Moji ljudi, Hrvati! Svaki narod ima dobrih i loših ljudi. Ako nekoga zovem prijateljem, on je za mene prijatelj do kraja života”, kaže kapiten Dinama i štoper Hrvatske

ŠimunićJosip Šimunić nije od onih koji su zadojeni nacionalizmom. Verovatno zbog toga što je kapiten Dinama i štoper Hrvatske rođen u Australiji ili što se tokom aktuelne igračke karijere družio sa Srbima… Šimunić ljude deli na dobre i loše, bez obzira na naciju, religiju, boju kože…  
“Znate ko je mene lično najviše zeznuo u životu? Moji ljudi, Hrvati! Svaki narod ima dobrih i loših ljudi, šteta što se ovo dogodilo u prošlosti. Čovek mora razumeti sve strane, nažalost, mnogi su izgubili živote, ostali invalidi, samo da bi danas smeli kazati da su - Hrvati! To se nikada ne sme zaboraviti. Tu ne govorim samo o Domovinskom ratu, već i kad zagrebemo dublje u prošlost. Ipak, svako treba biti ponosan na svoje, bez obzira na nacionalnost i veru. Za mene onaj koji nije ponosan na svoje pradedove nije čovek. Bez obzira da je li Hrvat ili Srbin”, rekao je Šimunić za Jutarnji.hr.

Selektor Srbije Siniša Mihajlović, bez obzira što je jedan od onih koji je skoro na svojoj koži osetio strahote građanskog rata, ne odstupa od ideje da se aplaudira hrvatskoj himni.
“Ne vidim razloga zašto ne bismo i mi aplaudirali srpskoj himni”.

Šimunić se družio sa srpskim igračima dok je branio boje Herte.
“Bio sam veoma dobar sa Markom Pantelićem i Gojkom Kačarom u Herti, to su sjajni, odlični momci. Imam veoma dobrih srpskih prijatelja u Berlinu, Hamburgu... Ako nekoga zovem prijateljem, on je za mene prijatelj do kraja života”.

Stub odbrane vatrenih imao je zanimljiv odgovor povodom zahteva srpske delegacije da ih u svlačionici čeka keks “Domaćica”.
“Ja više volim ‘Napolitanke’!”.

(FOTO: Action images)

 

Izabrane vesti

 

 


tagovi

EvropaHrvatskahrvatska protiv srbijeJosip Šimunićmeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara