""
""

Simeone: Strast, jedinstvo i posvećenost su igrače odveli na viši nivo

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.05.14. | 21:21

Argentinac nije odbacio mogućnost da Arda Turan i Dijego Kosta zaigraju u finalu, ali je dodao da su oni „samo imena“

Jedan san je dosanjan osvajanjem Primere, a Atletiko Madrid želi da barem još pet minuta provede u krevetu kako bi i ovaj drugi, nikada ostvareni, krenuo putem prvog. Dijego Simeone je hipnotisao ekipu i napravio uspeh kakav se na početku sezone nije mogao ni zamisliti.
„Nisam preplavljen kao što neki ljudi izgleda misle, ali osećam težinu odgovornosti na mojim ramenima. Osećam se dobro i osećam se odgovorno, ali ono o čemu brinem je sama utakmica. Mi smo kompaktan tim, dobro struktuiran tim, tim koji je dobar u tome da proceni individualne situacije u meču i zato smo tu gde smo. Možeš da dominiraš u utakmici kroz prostor, kroz kontra napade – možeš da analiziraš igru kako želiš i opet niko nema ultimativnu istinu, zato je ovo tako odličan sport“, izjavio je popularni Čolo.

Ono što izdvaja Atletiko od drugih klubova i to što ih je dovelo tu gde jesu je njihova fanatičnost, a Simeone je rekao i da su Kosta i Ar​da samo imena, kao i da će sutra videti da li će oni igrati u finalu.
“Ovi igrači su nas impresionirali u poslednje dve godine svojim trudom. Ne mogu da im se zahvalim dovoljno, oni su uspeli da reprezentuju ono što ja i trenerski tim osećamo prema igri – strast, jedinstvo, posvećenost – to ih je odvelo na nivo iznad običnih sportista. Pregledaćemo povredu Dijega Koste i druge medicinske probleme danas, juče su bolje trenirali, ali moramo da vidimo kako se osećaju. Kosta i Arda su važni igrači, ali oni su samo imena, ili će oni igrati ili dva igrača koji znaju ko su oni“, dodao je Simeone

Izabrane vesti

Kapiten kluba Gabi apostrofirao je značaj Simeonea i objasnio koliko Argentinac doprinosi ekipi.
„Ovo je najvažnija utakmica u istoriji kluba i zato sam ponosan što ću sutra nositi naš dres. Mi verujemo u Simeone. On nas je naterao da verujemo u to šta radimo“, rekao je Gabi.

Atletiko Madrid sutra od 20.45 ima priliku da osvoji drugi trofej u sezoni posle osvajanja Primere prošlog vikenda.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaGabiLiga šampionafinale lige sampionaEvropaDijego SimeoneAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara