Sicilijanska klopka

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.06.18. | 09:00

Večeras na programu prvi meč finala plej-ofa za Seriju A, Palermo dočekuje Frozinone

I dalje se kuva na Apeninima! Čitava sezona Serije B bila je ultrazanimljiva, brojne ekipe konkurisale su za elitu, na kraju su se direktno u Seriju A plasirali Empoli i Parma, a o poslednjem putniku u prvu ligu odlučiće Palermo i Frozinone u finalnom dvomeču.

Rozaneri su imali sreće u revanšu s Venecijom (autogol veterana Mauricija Domicija odveo ih u finale plej-ofa), ali puleni Roberta Stelonea prošli su dalje i zahvaljujući pozitivnom rezultatu iz prvog meča u gradu sa Jadrana (1:1). Palermo već neko vreme prate turbulencije, finansijski problemi, priče o promeni vlasnika i odlasku ponajboljeg igrača Ilije Nestorovskog. I ne samo to, nakon prvog okršaja s Venecijom brojni navijači su, uprkos pozitivnom rezultatu, zamerili Steloneu što drži pomenutog Makedonca na klupi, kao i Brazilca Igora Koronada, ali četrdesetogodišnji stručnjak je ostao dosledan sebi i zapušio usta kritičarima na najbolji način – rezultatom. Ekipa je očigledno uspela da se izdigne iznad svih nedaća i sada ima priliku da se posle jedne sezone vrati u elitu. I Frozinone je uz veliku naklonost Fortune uspeo da se domogne završnice plej-ofa. Nakon što je oba duela s Čitadelom okončao identičnim rezultatom (1:1), odnosno istom gol-razlikom u dvomeču, presudio je bolji plasman Frozinonea u prvom delu sezone u odnosu na Čitadelu. Frozinone je bio treći, a Čitadela šesta.

Izabrane vesti

Sama činjenica da su Palermo i Frozinone završili na bod razmaka u regularnom delu jasno govori da je teško prognozirati pobednika jer su minimalne razlike u kvalitetu timova. Kako bilo, Palermo nije poražen kod kuće od sredine februara, te nema sumnje da je samopouzdanje igrača na visokom nivou, pa bismo se ovde opredelili za keca. Druga opcija je 0-2. Prvi je meč, ulog veliki, sva je prilika da ćemo na Renco Barberi gledati pravu šahovsku partiju. Revanš je na programu u subotu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:30 1021 IT2PF Palermo - Frosinone ki 1 2,00
Ukupna kvota2,00

ITALIJA 2, FINALE PLEJ-OFA - PRVI MEČ

Sreda
20.30: (2,00) Palermo (3,05) Frozinone (4,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

PalermoFrozinoneSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara