"sporan detalj"
"sporan detalj"

Sevilja vlada gradom, Betis ima razloga da mrzi sudiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.09.16. | 23:45

Na Sančez Pishuanu 1:0

sporan detaljSedmi put uzastopce bez primljenog gola. I šesta pobeda Sevilje u velikom gradskom derbiju sa Betisom. Večeras je u junaka bogatijeg dela grada izrastao argentinski desni bek Gabriel Merkado, avgustovska akvizicija iz River Plate, koji je loptu Samira Nasrija iz slobodnog udarca okrznuo i matirao Adana za 1:0, euforično slavlje Horhea Sampaolija kraj aut linije i trans na tribinama “Sančez Pishuanu“.

Po svemu viđenom u prvom od dva velika derbija petog kola Primere zasluženo je Sevilja stigla do treće uzastopne pobede na domaćem terenu. Jer domaći su bili ti koji su sve vreme diktirali ritam igre. Ali po onome što smo videli u 57. minutu utakmcie Betisu je ukraden bod.

Izabrane vesti

Ruben Kastro je genijalnu loptu Hoakina iz prve prosledio do mladog Aleksa Alegrije koji je zatresao praznu mrežu. Međutim, sudija Havijer Estrada je poništio gol zbog navodnog Kastrovog ofsajda kod Hoakinovog pasa. Velika greška. Čist gol je ponišen Betisu.

Silni protesti, koji će verovatno biti intenzivirani kada ekipa bude videla snimak incidenta, neće ipak promeniti ništa. Gol je proglašen za neregularan, bodovi su ostali na “Sančez Pishuanu“. Zasluga Merkada i Nasrija. Ne blista Sampaolijeva Sevilja na početku njegove epizode na Pirinejima. Ali je na drugom mestu na tabeli. Barem do sutra.

Primera, šesto kolo:

Malaga - Eibar 2:1 (1:1)
/Sandro Ramirez 44, En Nesiri  76 - Nano 42/

Sevilja - Betis 1:0 (0:0)
/Merkado 51/

Sreda:
20.00: Real Madrid - Viljareal
20.00: Selta - Sporting Hihon
22.00: Real Sosijedad - Las Palmas
22.00: Granada - Atletik Bilbao
22.00: Barselona - Atletiko Madrid

Četvrtak:

20.00: Osasuna - Espanjol
20.00: Deportivo - Leganes
22.00: Valensija - Alaves

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaPrimeraGabrijel MerkadoEvropaDerbi SevillanoBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara