""
""

Sevilja dovela četvrto pojačanje: Ništa Ganso, ništa Vaskez - za 13.000.000 kupljena desetka Sampdorije

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.16. | 18:00

Plus još 5.000.000 evra za eventualne bonuse

Sevilja je dovela i četvrto pojačanje ovog leta. Posle kupovina Hirošija Kijotakea iz Majnca i Pabla Sarabije iz Hetafea, te pozajmice Matijasa Kranevitera iz Atletika, Andalužani su doveli i Hoakina Koreu.

Izabrane vesti

Argentinski ofanzivni vezista stiže iz Sampdorije. Sevilja je Đenovljanima paltila 13.000.000 evra i obavezala se da bi mogla da isplati još 5.000.000 evra na ime bonusa ako Korea opravda očekivanja. Ostaje još da Argentinac sutra prođe lekarske preglede i da potpiše ugovor na pet godina.

Seviljin transfer guru Monći je ovog vikenda boravio u Italiji a prioritet je bio dovođenje Franka Vaskeza iz Palerma. Novi Seviljin trener Horhe Sampaoli je kao prvu želju istakao dovođenje ofanzivnog veziste. U opticaju su bili Paulo Enrike Ganso iz Sao Paula i Franko Vaskez iz Palerma. Brazilski klub je odbio ponudu za Gansa, a potom su i Sicilijanci negativno odgovorili na ponudu od 15.000.00 evtra za Franka Vaskeza. Monći je odlučio da poravak u Italiji iskoristi započne pregovore sa Sampdorijom oko kupovine Koree.

Dogovor je brzo postignut s obzirom da italijanski klub nije dobio u Argentincu ono što se očekivalo. Korea je došao pre godinu i po dana iz Estudijantesa kao jedan od najvećih talenata Južne Amerike. Dorija je tada platila 8.200.000 evra za njega, ali Siniša Mihajlović ga je zakucao za klupu i dao mu samo 190 minuta na terenu za pola godine. Promenom trenera se promenila i Koreina situacija, pa je u prethodnoj sezoni odigrao 25 utakmica i postigao tri gola u Seriji A.

Bio je to znak da se 21-godišnji Argentinac vraća u formu iz Estudijantesa, a lovcu poput Monćija to nije promaklo. Ekspresno je pristao na Sampdorijine uslove i dobio igrača čija vrednost u Sevilji će se verovatno utrostručiti. Monći ne gubi pare na ovakvim igračima…

Sampdorija je zaradila na Argentincu, a već je označila i naslednika. Italijani nude Anderlehtu 5.000.000 evra i bonuse za belgijskog ofanzivca Denisa Prata.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaSerija ASampdorijaPrimeraletnji prelazni rok 2016ItalijaHoakin KoreaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara