"Slaviša Stojanović"
"Slaviša Stojanović"

Sevala isključenja i penali u Ivanjici i Surdulici: Javor počeo da igra tek sa desetoricom, Stojanović blistao na jugu

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.10.15. | 19:55

Jagodina ipak odnela bod sa stadiona kraj Moravice. Radnik savladao Novi Pazar

Slaviša StojanovićSudijske odluke u prvom planu u poslednjim subotnjim utakmicama 15. kola Superlige. Aleksandar Vasić u Ivanjici i Majo Vujović u Surdulici pokazali su ukupno četiri crvena kartona i tri puta svirali najstrožu kaznu, a u takvim okolnostima najbolje se snašao Radnik, koji je savladao Novi Pazar sa 2:0, dok je Javor platio ceh zbog toga što je počeo da igra tek kada je ostao sa desetoricom na terenu, a Jagodina povela sa 1:0.

Igrao se 36. minutu susreta na stadionu kraj Moravice kada je Marko Kolaković oborio Aleksandra Stojmirovića u kaznenom prostoru domaćih, a sudija Vasić mu pokazao crveni karton i pritom dosudio penal koji je Uroš Nikolić pretvorio u vođstvo Ćurana od 1:0.

Izabrane vesti

Taj trenutak kao da je samo probudio inat u glavama domaćih igrača koji su u nastavku bili apsolutno dominatni. Da je Marko Docić u poslednjim sekundama prvog dela igre bio precizan kao Uroš Nikolić, umesto što je dozvolio da mu golman Jagodinaca Đorđe Nikolić odbrani šut sa penala, možda bi sve bilo drugačije.

Ovako, Ivanjičani su morali da se zadovolje sa bodom, pošto je Stefan Dražić uspeo samo da izjednači rezultat, ali ne i da prekine Javorov post, koji nije slavio još od 13. septembra.

Mnogo manje uzbuđenja bilo je u Surdulici u kojoj je Slaviša Stojanović sa dva gola, prvi je pao iz jedanaesterca, drugi na centaršut Miloša Stankovića, dvostrukog strelca u remiju sa Partizanom, Radniku doneo tek drugu pobedu u sezoni prekinuvši niz od pet uzastopnih utakmica bez pobednika.

Pobeda koju su u Surdulici čekali još od 8. avgusta kadu su savladali Borac.
"Odlično smo ušli u meč, dali smo dva gola, ali je presudno bilo to što smo čvrsto odigrali tih prvih 15 minuta drugog poluvremena", rekao je trener Radnika Mladen Veselinović.

Kolega iz Novog Pazara Mladen Dodić osvrnuo se na suđenje. Uostalom, on zbog njih nije ni dočekao kraj utakmice pošto je isključen zbog žestokih prigovora.
"Opravdan sam isključen, nije trebalo da napuštam tehnički prostor, ali taj sporni penal sa kojeg je Radnik stigao do vođstva je odredio dalji tok meča. Mi smo pokušali da se vratimo ranim golom u drugom delu igre, ali nismo uspeli. Bilo kako, moram da kažem da sam oduševljen prijemom i gostoprimstvom u Surdulici".

Superliga, 15. kolo:

Petak:

Čukarički - Spartak 3:0 (2:0)
/Matić 23, Galvao 45+2, Marinković 74ag/

Subota:

Radnički Niš - Rad 1:0 (0:0)
/Marjanović 59/

OFK Beograd - Metalac  1:0 (1:0)
/Jovanović 20/

Crvena zvezda - Borac Čačak 4:2 (2:2)
/Katai 14, 29, Grujić 60, Sikimić 75 - Vujaklija 35, 41/

Javor - Jagodina 1:1 (0:1)
/Dražić 76 - Nikolić 36/

Radnik - Novi Pazar 2:0 (1:0)
/S. Stojanović 14pen, 28/

Nedelja:

15.00: Voždovac - Vojvodina
17.00: Mladost Lučani - Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Uroš NikolićSuperligaStefan DražićSrbijaSlaviša StojanovićRadnikNovi PazarJavorJagodinaĐorđe Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara