"Dastin Braun"
"Dastin Braun"

Senzacija! Ispred njega ih je čak 100, ali Rafa Nadal se ukoči kad vidi Dastina Brauna

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.07.15. | 20:42

Nemac jamajkanskog porekla slavio sa 7:5, 3:6, 6:4, 6:4 i zakazao susret sa Viktorom Troickim

Dastin BraunDželat zvani Dastin Braun je najveće iznenađenje ovogodišnjeg Vimbldona! Rafael Nadal je šokantno poražen od 102. tenisera sveta, a sjajni Nemac jamajkanskog porekla je došavši iz kvalifikacija poslao Apača na odmor. Posle dva sata i 37 minuta, Braun je slavio sa 7:5, 3:6, 6:4, 6:4.

Iako je Nadal prvi uspeo da osvoji gem na servis protivnika, Braun je strpljivom igrom pokazao da može da namuči Španca. Prvo je vratio brejk, da bi u 12. gemu to ponovio. Upisao je Braun čak 20 vinera u prvom setu, duplo više od protivnika, i došao do vođstva u setovima. Bivši svetski broj jedan se potom trgao, nametnuo svoju prepoznatljivu igru u drugom setu koji je osvojio sa 6:3.

Izabrane vesti

Kada je izgledalo da će Nadal nastaviti u istom ritmu, raspoloženi 30-godišnjak je mislio drugačije. Peti gem trećeg seta je bio koban po momka sa Majorke, a Braun je nakon oduzimanja servis gema protivnika snažnim servisima uporno čuvao prednost. Smušenost dvostrukog osvajača Vimbldona rođeni Jamajkanac je iskoristio na startu četvrtog seta kada je ponovo napravio brejk. Braun je potom nastavio u odličnom ritmu, a Nadal nije uspeo da spreči senzaciju.

Braun je tako vezao petu pobedu u nizu na terenima Vimbldona, pošto je na putu do glavnog žreba morao da prođe kroz tri kola kvalifikacija. Njemu je ovo druga pobeda nad Nadalom u isto toliko mečeva, a koliko je to veliki uspeh govori činjenica da nijedan drugi teniser na svetu nema toliko dobar skor protiv Španca.

Braun je Nadala savladao u prvom kolu Halea prošle godine (takođe na travnatoj podlozi) počistio rezultatom 6:4, 6:1, a naredni rival Nemcu biće Viktor Troicki.

(FOTO: Action Images)


tagovi

VimbldonRafael NadalDastin Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara