"Pogodak Franka Tabanua "
"Pogodak Franka Tabanua "

Sent Etjen ne odustaje od Lige šampiona, Mastifi poklekli za sedam minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.01.14. | 22:18

Lil sa 10 igrača pao na stadionu Žofri Gišar

Pogodak Franka Tabanua Žutih sedam minuta za Lil i pobeda Sent Etjena koja je zakuvala borbu za mestom u Ligi šampiona. U 21. kolu Lige 2:0 na raskvašenom terenu stadiona Žofroa Gišar. Ali, nije stanje terena uzrok poraza Mastifa, već potpuno pomračenje svesti u periodu od 55. do 62. minuta.

Prvo su domaći načeli rivala golom Brandaa na centaršut Fauzija Gulama, da bi šest minuta kasnije Frank Tabanu prvi natrčao na odbitak posle odbrane Vensana Enjeme i duplirao prednost zeleno-belih.

Izabrane vesti

I tu stižemo do problema, jer će navijači Lila svakako okriviti sudiju za poraz pošto prethodno nije svirao prekršaj u napadu ili barem opasnu igru. Iskusni Floran Balmon potpuno je poludeo zbog takve odluke, pa mu je mladi i hiroviti sudija Benoa Bastijan (30) pokazao direktan crveni karton.

Čime je pobednik i odlučen, pa se Sent Etjen primakao večerašnjem rivalu na tri boda zaostatka i ostao u igri za trećim mestom na tabeli koje znači i mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Zasluženo, jer zeleno-beli ni na petoj uzastopnoj utakmici nisu primili gol, pa su Lilu naneli ove sezone prvi poraz u sudarima pet najjačih timova iz Lige 1 (pre ovog meča tri pobede i remi). Takođe su i prekinuli niz od čak devet ligaških mečeva sa Mastifima bez pobede.



LIGA 1 – 21. kolo:

Sent Etjen – Lil 2:0 (0:0)
/Brandao 55, Tabanu 61/

Subota:

17.00: Olimpik Marselj – Valensijan
20.00: Bastija – Bordo
20.00: Lorijan – Gengan
20.00: Nica – Ajačio
20.00: Ren – Evijan
20.00: Sošo – Monpelje

Nedelja:

14.00: Rems – Olimpik Lion
17.00: Tuluz – Monako
21.00: Pari Sen Žermen – Nant

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sent EtjenLilLiga 1Frank TabanuFrancuskaFloran BalmonEvropaBrandao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara