""
""

Šelvi podsetio navijače Kardifa kako da "otplivaju" kući, FA sprema kaznu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.11.13. | 18:40

Zbog gestikulacija na derbiju Južnog Velsa i podsećanja na incident iz 1988. godine bivši igrač Liverpula bi mogao da dobije po džepu

Vezista Svonsija Džondžo Šelvi našao se na udaru fudbalskih organa u Engleskoj nakon što su ga kamere uhvatile kako izaziva navijače Kardifa u derbiju Južnog Velsa i tako pokušava da ih ponizi.

Nakon što je meč završen igrači Svonsija su kolektivno krenuli ka tribini na kojoj su se nalazili njihovi navijači, međutim... Jedino je Džondžo Šelvi otišao do navijača Kardifa i gestikulacijom "otplivajte kući" izazvao njihov bes.

Izabrane vesti

O čemu se zapravo radi? Naime, vezista Labudova je tako podsetio na incident koji se dogodio davne 1988. godine. Tada je grupa navijača Kardifa navodno bežala od razjarenih pristalica Svonsija nakon meča Liga kupa, u kojem su Labudovi izgubili sa 2:0. Kako bi izbegli da budu prebijeni, pristalice Kardifa su morale da pobegnu u more i otplivaju do neke sigurne tačke.

Od tada se ova legenda pominje gotovo uvek u duelima ova dva kluba, a Šelvi je iskoristio pravu priliku da malo "bocne" protivnika, koji je slavio pobedu od 1:0 u nedelju.

Sličan incident dogodio se 2008. godine, kada je vezista Svonsija Daren Pratli proslavio pogodak tako što je "otplivao" do svojih navijača i tako ih bacio u trans.

Još uvek nije poznato koliko će i kako Šelvi biti kažnjen, ali jedno je sigurno –  kupio je navijače Svonsija za sva vremena.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džondžo ŠelviEngleskaEvropaKardif SitiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara