"Slavlje fudbalera Hofenhajma"
"Slavlje fudbalera Hofenhajma"

Seljaci igraju kao gospoda: Na, na, na, na, na, na Liga šampiona u Hofenhajmu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.03.17. | 22:35

Dva gola Andreja Kramarića i bomba Niklasa Zulea za pad Berlinskog zida - 3:1

Slavlje fudbalera HofenhajmaBerlin očima ne veruje. Ne veruje ni Nemačka. Ligi šampiona, pored velikih Bajerna i Borusije iz Dortmunda, igraće RB Lajpcig, ali i još jedno čudo - Hofenhajm! Nije još sigurno, ali je posle večerašnje pobede nad Hertom izvesno da tim mladog stručnjaka Julijana Nagelsmana igra, za mnoge, „fudbal iz druge dimenzije“ - 3:1.

Niti je slučajno Nagelsman proglašen najboljim trenerom Bundeslige za 2016, niti je Joakim Lev tek tako rekao da ga vidi kao nalsednika na klupi A reprezentacije. Ima osnova za takve tvrdnje, jer ekipa iz sela od 3.200 stanovnika, gazi sve pred sobom. Večeras je u direktnom obračunu za elitni kup uzela meru Herti, kojia je do ove runde skupila čak 31 poen na mečevima kod kuće (najviše od svih bundesligaša), ali za otvotren, napadački, fudbal u sistemu 3-4-3 nije imala odgovor.

Izabrane vesti

Ne bi ga imali ni neki drugi.

Najzaslužiji za pobedu Hofa je Andrej Kramarić. Hrvatski napadač, pozajmljen u zimu 2016. iz Lestera, dao je dva gola (ukupno ih ima deset u prvenstvu). Prvi, iz penala, koji je igranjem rukom skrivio Maksimilijan Mitelštat, a drugi, taman da udari pečat na tri boda, u završnici meča, u kome je Herta povela, ali platila skupu cenu isključenju pomenutog levog beka.

Naime, osim žutog kartona zarađenog šest minuta pred kraj prvog dela, Mitelštat je drugu javnu opomenu, automatski i isključenje, zaradio posle možda i prestroge odluke sudije Branda da start na loptu okarakteriše kao faul. A Herta sa desetoricom, ipak, nije izdržala.

Hofenhajm je pritisnuo, tri puta u roku od deset minuta pogađao stativu, da bi veliku inicijativu naplatio bombom budućeg veziste Bajerna, Niklasa Zulea i već pomenutih hicem Kramarića. Za bodove vredne Ligu šampiona. Ili bar za ono mesto koje vodi u kvalifikacije.

BUNDESLIGA, 26. KOLO

Petak:

Herta - Hofenhajm 1:3 (1:1)
/Pekarik 32 - Kramarić 39 pen, 87, Zule 76/

Subota:

15.30 Bajern - Augzburg
15.30 Šalke - Borusija Dortmund
15.30 Hamburg - Keln
15.30 Frajburg - Verder
15.30 RB Lajpcig - Darmštat
18.30 Ajntraht - Borusija Menhengladbah

Nedelja:

15.30 Ingolštat - Majnc
17.30 Leverkuzen - Volfzburg

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

Niklas ZuleNemackaHertaEvropaAndrej Kramarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara