""
""

Seksi fudbal se vratio na Stamford Bridž! Dao ga je i Azar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.16. | 18:53

Valjalo bi napomenuti da je trener Mančester Sitija Manuel Pelegrini na teren poslao kombinovani sastav kojem je kapiten bio Aleksandar Kolarov

Holanđanin na klupi, fudbalski ples na Stamford Bridžu. Pre ravno 20 godina legandarni Holanđanin Rud Gulit je kao igrač-trener Čelsija smislio kovanicu “seksi-fudbal“, a u sličnom ritmu Plavci su večeras, pod vođstvom drugog drugog Lale, Gusa Hidinka, pregazili Mančester Siti sa 5:1 i plasirali se u četvrtfinale FA kupa.

Izabrane vesti

Sve je delovalo gotovo savršeno za domaće navijače, koji su konačno videli i gol Belgijanca Edena Azara koji je dodao i dve asistencije.

Posle čak 294 dana Azar je postigao gol na Stamford Bridžu i možda najavio dolazak nekih boljih vremena.

Valjalo bi napomenuti da je trener Mančester Sitija Manuel Pelegrini na teren poslao kombinovani sastav kojem je kapiten bio Aleksandar Kolarov.

To mu se baš obilo o glavu i sigurno mu neće biti prijatno u razgovoru sa prebogatim šeicima koji su vlasnici kluba, mada s obzirom na to da po završetku sezone napušta klub kako bi napravio mesto Pepu Gvardioli, moguće da se ni ne uzrujava previše.

Za razliku od Pelegrinija, Hidink je veoma ozbiljno shvatio večerašnji duel. Kapiten Branislav Ivanović na pravi način je predvodio ekipu koja je povela u 35. minutu preko Dijega Koste.

Siti je preko Francuza Davida Faupale izjednačio dva minuta kasnije, ali se pokazalo da je taj gol samo naljutio londonske Plavce.

Nastavak utakmice na Stamford Bridžu doneo je pravi uragan domaćih, koji su u 75. minutu čak promašili penal, odnosno Vili Kabaljero je odbranio šut Oskara.

Vilijan je odmah na početku drugog dela utakmice ponovo doveo Čelsi u vođstvom, a onda su Geri Kejhil, Eden Azar i Bertran Traore potpuno nokautirali tužni Siti. Nemanja Matić je u igru ušao u 82. minutu, kada je zamenio Džona Obija Mikela.


 

 

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Premijer ligaNemanja MatićManuel PelegriniMančester SitiGus HidinkFA kupEvropaEngleskaEden AzarDijego KostaČelsiBranislav IvanovićAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara