Sećate li se Džeka Rodvela? Zarađivaće 50.000 evra nedeljno u Ligi 1!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.04.18. | 18:25

Naravno, ukoliko bude ostao

Sećate li se Džeka Rodvela? Pre bezmalo deset godina važio je za novu buduću zvezdu engleskog, možda čak i evropskog fudbala  Biser Evertona. Pre bezmalo šest godina Mančester Siti je iskeširao tada velikih 15.000.000 evra kako bi se našao na raspolaganju tadašnjem menadžeru Roberta Manćinija. Uprkos talentu koji ga je krasio, nije se snašao. Svega 26 utakmica, uz dva gola i asistenciju. Premalo za dečka od koga se očekivalo mnogo više.

Rodvel je pokušao da nađe spas u Sanderlendu, koji je 2014. godine Sitiju platio čak 12.500.000 evra i tako klub rešio velike muke. A, Sanderlend se uvalio u još veći problem. Petogodišnji ugovor, plata od gotovo 5.000.000 evra, za šta? Momak sklon čestim povredama odigrao je svega 45 ligaških utakmica kao starter, ukupno 75 u svim takmičenjima za bezmalo četiri godine. Ove sezone konkretno svega devet mečeva, uz tek jedan gol. Prostom računicom dolazi se do zaključka da je njegova utakmica klub koštala nešto preko 166.000 evra. Minut u svakoj utakmici - malo iznad 5.000 evra! 

Izabrane vesti

Fudbalski kritičari najčešće su mišljenja da je Džek Rodvel najgore pojačanje u klupskoj istoriji. On je, može se slobodno reći, obeležio sunovrat kluba koji se ne tako davno borio čak i za Evropu. Posle zvanične eliminacije iz Čempionšipa i selidbe u Ligu 1 (treći rang) narednog leta počelo je da se priča o Rodvelovoj želji da napusti Stadion svetlosti i upusti se u neku novu avanturu. Pred njim je svakako poslednja godina ugovora sa Crnim mačkama od jula, ali iako stvari nisu tako blistave, Rodvel se ne odriče svojih primanja. Naime, ostrvski mediji javljaju da Rodvel želi da ode, ali da nema nameru da poništi ugovor sa klubom. 

Zasad je, kako se ističe, morao da pristane na umanjenje zarade za skoro 40 odsto po slovu ugovora sa Sanderlendom i klauzule o ispadanju tima u niži rang, pa će od naredne sezone nedeljno inkasirati "samo" 50.000 evra. I to kao igrač u Trećoj ligi! Nema potrebe napominjati da će biti daleko najplaćeniji igrač Lige 1, ukoliko bude ostao u Sanderlendu. Baš kao što sada ima daleko najveća primanja u Čempionšipu. 

Primera radi, Džon Teri zarađuje 68.000 evra nedeljno, još jedan izgubljeni slučaj poput Rodvela - Gabi Agbonlahor dobija 61.000 evropskih novčanica. A onda ide Majka Ričards sa 57.000 evra. Svi igraju za Aston Vilu...

U Ligi 1 stvari su drastično drugačije, pošto najbolji igrač treće lige može da zaradi najviše 11.000 evra nedeljno. Dakle, četiri puta manje od onoga što će Rodvel da dobija. Naravno, ako ipak ne ode iz Sanderlenda...

Foto: Action Images


tagovi

Džek RodvelLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara