"Gece i Širle"
"Gece i Širle"

Savet Mariju Geceu: Ubedi Tuhela da te stavi u tim ili beži iz Dortmunda

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.02.17. | 16:57

Klupa, razume se, nikom ne prija...

Gece i ŠirleOd dečka koji je Nemačkoj doneo titulu prvaka seta - golom protiv Argentine i funalu Mundijala u Brazilu 2014. - do statusa rezerve u Borusiji iz Dortmunda. Ništa ne polazio za nogom Mariju Geceu otkako se letos vratio na Vestfalen. Trener Tomas Tuhel ima neke druge ideje, pa je tako ofanzivni vezista i u meču osmine finala Kupa Nemačke, kad su Milioneri tek boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminisali Hertu, presedeo na klupi svih 120 minuta.

Na taj način stvorio je u javnosti sliku o sebi kao fudbaleru kome je potrebna promena. Bilo kakva.
Mario mora na svakom treningu da pokaže treneru kako greši što ga ne stavlja u ekipu. Mora da bude toliko dobar da najpre ubedi saigrače u to da oni sami, među sobom, počnu da pričaju kako ne razumeju Tomasa Tuhela. Neophodno je da izvrši pritisak na šefa struke. To će mu biti izuzetno teško u Dortmundu. Zato mi se čini da je za njega bolja opcija da ode u neku stranu ligu“, ocenio je Andreas Meler, as žuto-crnih iz devedesetih godina prošlog veka.

Izabrane vesti

Posle skromnog ulčinka (dva gola, dve asistencije) možda bi 24-godišnjem Geceu i prijala još jedna promena sredine, iako je ugovorom vezan za Borusiju do juna 2020.

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaMario GeceEvropaBorusija DortmundAndreas Meler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara