"Saul Njigez"
"Saul Njigez"

Saul Njigez za MOZZART Sport: Ovo mi je prvi het-trik u karijeri, srećan sam

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.17. | 09:14

Strelac het-trika u pobedi nad Italijom govorio za naš sajt posle plasmana u finale Evropskog prvenstva u Poljskoj

Saul Njigez(Od izveštača MOZZART Sporta iz Poljske)

Prosto je briljirao na terenu.

Izabrane vesti

Postigao je het-trik za 21 minut igre. Bušio je Italijane svojom moćnom levicom. Bio je apsolutno prva zvezda polufinalnih okršaja na Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj. Saul Njigez je u Krakovu prošle večeri bio popularan poput Maradone iz slavnih dana.

Zbog toga, ali i zbog rigorozne doping kontrole, morali smo da ga čekamo do skoro pola dva iza ponoći. Ali smo ga sačekali, pa se Saul  posle možda i najbolje partije u karijeri na kratko obratio i čitaocima MOZZART Sporta. Pitali smo ga prvo za utiske posle meča .

Inače, prilikom izlaska iz svlačionice držao je loptu iza leđa zavijenu u kesi.
"Postigao sam prvi put tri gola na meču u karijeri i veoma sam srećan zbog toga”, rekao nam je Saul kroz osmeh. Očigledno veoma zadovoljan učinjenim, a ovu loptu će verovatno čuvati dok je živ.

Španija će u finalu Evropskog prvenstva igrati protiv Nemačke koja je posle boljeg izvođenja penala bila bolja od Engleske. Sva događanja govore da će Furija biti favorit.

Ipak, Saul nije salglasan.
"Dao sam do sada pet golova, ali najvažnije je da smo pobedili, da smo u finalu i da savladamo Nemačku. Nismo favoriti, ali znamo da je titula jako blitu. Uradićemo sve što je moguće kako bismo dobili ovo finale. To je veoma dobra reprezentacija i imamo poštovanje za našeg protivnika", istakao je Saul pred meč koji se igra 30. juna od 20.45 u Krakovu.

Inače, sa ova tri gola Saul je jednom rukom obgrlio trofej Zlatne kopačke i sada je na pet datih golova na turniru. Protiv Azurina je odigrao brutalno drugo poluvreme.

Pitanje za razmišljanje - za koliko miliona evra mu je skočila cena tržištu posle ovakve partije?

Piše: Strahinja Klisarić;
Foto: Action Images.


tagovi

ŠpanijaSaul Njigezreprezentativni fudbalpoljska 2017

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara