"Saša Ilić"
"Saša Ilić"

Saša Ilić: Sećam se 2000. godine, ali se neće ponoviti

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.04.13. | 12:55

„Uz dužno poštovanje svim rivalima, najbolja smo ekipa u Srbiji, a pritisak se stvara više u medijima, nego što postoji u timu“, uverava kapiten Partizana

Saša IlićMada je početkom aprila počeo da zvoni alarm u Humskoj 1, u Partizanu su uvereni da će se krajem maja iz njihovog doma ponovo čuti šampionska zvona. Kapiten Saša Ilić priznaje uznemirenost gubitkom sedam bodova u isto toliko dana, međutim, podseća da lider superligaške trke i dalje ima prednost.
„Nije prijatno što smo za kratko vreme ispustili sedam poena, ali je i dalje sve u našim rukama. Imamo četiri boda viška osam kola pre kraja i malo lakši raspored u završnici od konkurenata. Valjda će i sreća, koja nas je zaobilazila minulih nekoliko utakmica, i nama da namigne. Tačnije, moramo da se napnemo i zaslužimo je. Već od Ivanjice“, najavljuje najiskusniji prvotimac povratak na pobedničku stazu na subotnjem gostovanju Javoru.

A šta je uslovilo kikseve protiv Hajduka, Slobode i Vojvodine malo kome je u crno-belom taboru jasno.
„Kao kapiten, nemam šta da zamerim saigračima. Znam da su pružili maksimum, čak nisu pravili kardinalne greške, jedino što nismo prve šanse uspevali da pretočimo u vođstva i tako olakšamo sebi nastavak mečeva. Nadam se da nam je poraz od Vojvodine poslednja opomena“.

Pred odlazak u Ivanjicu stiče se utisak da će ekipi Vladimira Vermezovića teži rival od polufinaliste nacionalnog kupa biti pojedinačna i grupna psihologija.
„Pritisak se više stvara u medijima, nego što postoji unutar tima. Da se razumemo, nije ni atmosfera vrhunska, ovo je mlad sastav, situacija se odražava na pojedince. S druge strane, sami smo zaslužili plus 11, sami smo i krivi što se razlika spustila na plus četiri, a i dalje smo u dobroj poziciji. Nikog ne moramo da jurimo. Uz dužno poštovanje svim rivalima, mi smo najbolja ekipa u Srbiji“.
BunjevčevićSMEŠNE PRIČE DA PARTIZAN TREBA DA PREDA TITULU ZVEZDI

Saša Ilić je bio akter poslednjeg velikog obrta u ovdašnjem fudbalu. Nerado se seća 2000. godine, kad je Parni valjak, pod komandama Miodraga Ješića, zastajkivao i dozvolio večitom rivalu da nadoknadi devet bodova zaostatka.
„Sećam se te sezone, kako ne bih... Imali smo teži raspored, izgubili od Obilića i Crvene zvezde, kasnije remizirali sa Železnikom. Znam da je crveno-belima bilo potrebno deset pobeda do kraja i sve su ih ostvarili, uglavnom protiv ekipa koje su se borile za opstanak. Ne bih voleo da, kao tad, dođemo u situaciju da zavisimo od drugih.“

Malo-malo pa čaršijom krenu nagađanja o navodnim višim interesima, kako bi Partizan trebalo da preda titulu Crvenoj zvezdi. Ilić na to samo prevrće očima.
„To su smešne priče...Na njih se i ne obazirem. Gledam samo sebe, saigrače, klub... Ponavaljam, mi se pitamo, mi odlučujemo. Pritiskaju nas ljudi navodnim pričama da mi ne želimo titulu, ali to nije tačno. Skoro svakodnevno razgovaramo, pokušamo da reagujemo na situacije u kojima se nalazimo, a kako je većina momaka prošla Partizanovu školu, svakome je jasno šta se od njega očekuje“.

PROTIV NAS NA DOBROM TERENU NEMATE ŠANSE

Svi se sećaju legendarne izjave Saše Ilića iz 2003. o „visokoj travi“ na stadionu Crvene zvezde i ma koliko mnogima služila za podrugljive komentare, oni koji se bave fudbalom uveravaju da podloga značajno utiče na igru jednog tima. Na sličan način kapiten Partizana govori pred nastavak šampionata, uz napomenu da se pojedini klubovi služe trikovima protiv crno-belih.
„U Kuli je bio pljusak, stvarilo se blato, to je omelo igrače obe ekipe da pokažu bolji fudbal u drugom poluvremenu, ali u Užicu... Teren Slobode nije košen... Ne znam koliko dugo. Verovatno će i drugi klubovi protiv nas pokušati da primene sličan recept, a znaju i oni da protiv Partizana nemaju šanse na dobrom, kvalitetnom terenu“.

Stadion Javora uvek je važio za nezgodan. Otuda i oprez pred meč od krucijalne važnosti za rasplet trke, možda i statusa trenera Vladimira Vermezovića.
„Nikad nije bilo lako osvojiti bodove na terenu u Ivanjici, neće ni ovaj put, ali se nadam pobedi. Nemamo izbora, idemo na tri boda, verujem da ćemo ih osvojiti. Za nas je meč sa Javorom u ovom času utakmica sezone. Do večitog derbija ima još da se igra, uostalom, nije isključeno da Crvena zvezda i(li) Vojvodina kiksu do tad“, nada se Saša Ilić da će Partizan imati i „pomoć“ direktnih konkurenata u borbi za najvažniji trofej.

Piše: Aleksandar Joksić
aleksandar.joksic@mozzartbet.com

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

FK PartizanSuperligaUroš Ćosić i Saša Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara