"Saša Ilić slavi gol protiv Rada"
"Saša Ilić slavi gol protiv Rada"

Saša Ilić prestigao Džajića! (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.13. | 11:17

Kapiten Partizana 114. ligaškim golom izbio na deseto mesto liste najefikasnijih fudbalera ovdašnjih prvenstava, nadmašio aktuelnog predsednika i najveću legendu Crvene zvezde, a naredniizazovi su mu Stjepan Bobek i Dušan Savić

 

Saša Ilić slavi gol protiv RadaAktuelna legenda ispred dva velikana! Ne samo što je u subotu veče nadmašio Momčila Vukotića na listi Partizanovih strelaca svih vremena, nego je Saša Ilić pogotkom protiv Rada pretekao i Dragana Džajića na tabeli najboljih golgetera državnih prvenstava od 1946. godine do danas!

Izabrane vesti

Kapiten crno-belih je u 8. minutu savladao Filipa Kljajića i tako pogurao Parni valjak ka pobedi nad Građevinarima (2:0), a istovremeno ispisao novu stranicu istorije ovdašnjeg fudbala. Taj pogodak bio mu je 114. u borbama za bodove, čime je, po tom statističkom parametru, sjajni as i još bolji čovek prestigao dva majstora fudbala, Momčila Vukotića i Dragana Džajića (po 113) i napredovao do 10. mesta liste najefikasnijih igrača u našoj državi, bez obzira na njeno ime (SFR Jugoslavija, SR Jugoslavija, Srbija i Crna Gora, Srbija).

Trenutak kad Saša Ilić vara KljajićaImajući u vidu da je do kraja Super lige ostalo šest kola, a da Saša Ilić ima otvorenu ponudu kluba da na leto produži ugovor, može se desiti da poboljša učinak i na listi pretekne još dve legende iz tabora večitih: Stjepana Bobeka (Partizan, 118 golova) i Dušana Savića (Crvena zvezda, 120).  Bude li nadmašio „samo“ čuvenog Štefa, pored njegovog imena stajaće da je zvanično najefikasniji igrač Partizana od postanka kluba. Mada je i bez toga najveća legenda moderne ere, miljenik navijača, ključni igrač svih trenera kluba iz Humske, uzor mladima, ličnost za poštovanje, čovek koji nijednom rečju ili gestom nije uvredio protivnika, pa je zahvaljujući svim tim kvalitetima (p)ostao velikan za sva vremena.
Uopšte mi nije cilj da jurim rekorde, primarni zadatk je da odbranimo titulu. Ako usput preteknem takvu veličinu kao što je Dragan Džajić, tim bolje. Verujte mi, time se ne opterećujem, bitnio je samo da Partizan nastavi seriju pobeda i sačuva primat u zemlji“, skromno je još spetembra prošle godine, kad se ukazala šansa da napreduje napomenutoj listi, konstatovao Saša Ilić, dvostruki strelac u poslednjih sedam, najpre u Ivanjici, onda i protiv Rada.

Evo kako izgleda lista najboljih golgetera državnih prvenstava od 1946. do danas, na čijem se čelu nalazi Slobodan Santrač, u dresovima OFK Beograda, Partizana i Galenike (današnji Zemun) tresao je protivničke mreže 218 puta i njegov rekord će teško biti dostignut.

1. Slobodan Santrač (OFK Beograd, Partizan, Galenika) 218

2. Darko Pančev (Vardar, Crvena zvezda) 169

3. Dušan Bajević (Velež) 166

4. Bora Kostić (Crvena zvezda) 158

5. Frane Matošić (Hajduk, Split) 149

6. Todor Veselinović (Vojvodina) 145

7. Zoran Prljinčević (Radnički Novi Beograd, Crvena zvezda) 129

8. Dušan Savić (Crvena zvezda) 120

9. Stjepan Bobek (Partizan) 118

10. Saša Ilić (Partizan) 114

11. Dragan Džajić (Crvena zvezda) 113

11. Momčilo Vukotić (Paritzan) 113

13. Vojin Lazarević (Sutjeska, Crvena zvezda) 112

14. Josip Bukal (Željezničar) 111

15. Petar Nadoveza (Hajduk, Split) 108

 

 

 

Piše: Aleksandar Joksić

(aleksandar.joksic@mozzartbet.com)

 

 

 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Dragan DžajićfudbalFK PartizanSrbijaSuperligaUroš Ćosić i Saša Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara