"Saša Ilić"
"Saša Ilić"

Saša Ilić ispao iz Partizanovog tima! Milinković kreće u Evropu u formaciji 4-3-3

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.07.15. | 08:02

Zna se sastav crno-belih za premijeru u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Saša IlićNema mesta za Sašu Ilića! U projekciji novog Partizanovog tima za sezonu 2015/16 legendarni kapiten zakucan je za klupu i ako se ništa bitno ne promeni - a verovatno neće - njegova uloga u ekipi crno-belih biće svedena na epizodnu.

Tako je odlučio trener Zoran Milinković, koji je u dogovoru sa iskusnim vezistom procenio da je za Sašu Ilića bolje da ulazi na teren u završnih pola sata i menja ritam utakmica, tim pre što se i fudbaler koji je nedavno produžio vernost na još godinu dana složio da mu takav status prija više nego da „tera loptu“ od prvog minuta.

Izabrane vesti

S jedne strane, ima rezona, jer je Ilić zagazio u 38. godinu života i ovo mu je po sopstvenom priznaju poslednja sezona u bogatoj karijeri, te ne može više da se trka i fizički nadmeće sa mlađima, jačima i izdržljivijima od sebe. Samo, isti taj recept pokušavali su prethodnih godina povfremeno da primene Vuk Rašović i Marko Nikolić, pa su kad bi nabasali na tanak let u pomoć zvali Sašu Ilića i upravo zahvaljujući njegovim paritijama dolazili do povezane igre kakvu navijači vole i rezultata po volji kluba.

Da Saša Ilić neće biti starter kod Zorana Milinkovića - iako je upravo dolaskom novog trenera prethodnog proleća imao izuzetno važnu ulogu u timu - može se zaključiti na osnovu prijateljskih utakmica ovog leta. U sedam susreta koliko ih je Parni valjak odigrao u dve faze priprema čuveni „broj 22“ proveo je na terenu svega 104 minuta, pritom nijednom nije bio na terenu duže od jednog poluvremena, a samo jednom (protiv nižerazrednog Zlatibora iz Čajetine) imao je ulogu startera.
Saša je stvarno poseban, njegovo prisustvo i odnos prema radu, ljubav prema klubu niko nikada neće moći da poništi. Biće nam od velike koristi i u narednoj sezoni. Legenda je Partizana, duboko sam ubeđen da će i dalje doprinosti uspesima“, obrazložio je na kraju priprema na Pohorju Zoran Milinković, trener crno-belih.

Starteri u generalnoj probi protiv VašašaIlićevo izostaljanje u startnih 11 nije jedina promena u ekipi Partizana u susret novoj sezoni. štaviše, u odnosu na prolećni deo sezone u kome je forsirao formaciju 4-2-3-1, Zoran Milinković će sad zaigrati daleko ofanzivnije i verovatno obradovati navijače sistemom 4-3-3. Prema onome što je moglo da se vidi tokom priprema na Tari i u Sloveniji, crno-beli će u prvi meč protiv Dile Gori istrčati sa sledećim igračima:
Živko Živković - Miroslav Vulićević, Lazar Ćirković, Gregor Balažic, Nemanja Petrović - Marko Jevtović, Darko Brašanac, Stefan Babović - Abubakar Oumaru, Nikola Ninković, Valeri Božinov.

Ovakva ideja Milinkovića znači da će Oumaru sa krilne pozicije pokušati da iskorsiti svoju brzinu, da će Ninković igrati kao i do sada na mestu levog veznog, ali bliže protivničkom golu, kao i da će uloga „sidraša“ u napadu biti namenjena najzvučnijem pojačanju ovog leta, Bugarinu Božinovu, koji se raspucao na pripremama (doduše, iz jedanaesteraca).

Gore navedeni tim bi trebalo da zaigra u utorak veče (naravno, pod uslovom da se u stroj vrati roviti Balažic), ali to nije najjače što Partizan ima u ovom trenutku. Kad se od povrede oporavi Fabrisio Dornelas zauzeće mesto u odbrani umesto Lazara Ćirkovića, dok se od zlatnih Orlića (sutra se priključuju treninzima) Andrije Živkovića (dok ne ode, a ide sigurno) i Ivana Šaponjića očekuje da zaigraju u ofanzivnom delu tima, posle čega bi se Zoran Milinković našao doslovce na slatkim mukama koga da pošalje na teren.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zoran MilinkovićSuperligaSrbijaSaša IlićFK PartizanLiga šampionaDila Gori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara